Vad är dans citronerna?

"Dance of the citroner" är en term som används för att hänvisa till den praxis som omfördelning dålig lärare till nya skolor eller stadsdelar, snarare än skjuter dem. Detta wiseGEEK författare skyndar sig att tillägga att med "dåliga" lärare, hon illa lärare, även brottslingar och personer som är åtalade för barnmisshandel och ett antal andra brott. Många människor i utbildningsvärlden och därefter är förståeligt upprörd med denna praxis, och ett antal reformer har föreslagits att avsluta dans på citroner. Du kan också höra en dans av citronerna kallade "passing papperskorgen" eller "kalkon trav. " Det härstammar från det enkla faktum att det är oerhört svårt att bli av med dåliga lärare, särskilt efter de åstadkommer besittningsrätt. En av de främsta anledningarna till detta är styrkan i lärarens facket, fackföreningar syftar till att skydda lärarna, förhandla bra avtal för dem och se till att de inte sköt utan orsak, men många fackliga organisationer kommer att gå till BAT för varje avslutat lärare, inklusive lärare sägs upp av mycket goda skäl. När en lärare uppnår upplåtelseform, vilket kan ta så lite som två år, han eller hon blir nästan oantastlig, tack vare styrkan i förbundet.

I ett klassiskt exempel på en dans av citronerna, en skola reagerar på rapporter om att en lärare kränker hans eller hennes elever med en utredning och ett avbrott, och läraren hotar att väcka talan, med stöd av facket. Snarare än att ta itu med de rättsliga kostnaderna, kan skolan ordna med en annan skola för att helt enkelt överföra läraren, i utbyte mot lärarens samtycke att lägga ned ärendet.

Skolor engagera sig i dans citroner av olika anledningar. Att bli av med dåliga lärare är inte bara svårt, det är också extremt dyr. Medan en lärare är om avstängning eller genomgår uppsägning överläggningar skall han eller hon rätt till lön och förmåner, även om läraren är i fängelse , som kan vara till skada för en dåligt finansierad distrikt. Även dåliga kvaliteten på lärare är en självklar fråga för utbildnings-administratörer kan de också hitta händerna bundna av upplåtelseform systemet, och ibland administratörer hittar dålig lärare skyfflas över dem, och på många skolor, anställa och avskeda val inte upp till skolans administratörer , utan snarare styrs av skolans direktion.

p

Flera förslag har lagts fram till slut en dans av citronerna, inklusive lagar som skulle förbjuda personer som dömts för vissa brott från undervisning eller omorganisation av distrikten som skulle ge administratörer mer makt att bestämma vilka lärare att anställa. Åtminstone skulle detta hindra flagranta brottslingar från att fortsätta att undervisa, och ger administratörer mer självständighet. Däremot förhandlar sätt att avsluta en dans av citronerna knepiga, eftersom människor inte vill undergräva styrkan i lärarens unionen, som kan vara ett kraftfullt verktyg för lärare samt en stor aktör inom dans av citroner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.