Vad är Year Round skolor?

Begreppet skolor året runt, men inte nya, har fått större uppmärksamhet under senare år. Utformad som en process som möjliggör ett maximalt utnyttjande av befintliga utbildningsmöjligheter och samtidigt ge eleverna tillräckligt med in-class tid att kvalificera sig för examen, idén om att skolorna året ses som en lösning på många av de svårigheter som påverkar kvaliteten på utbildningen i dag . Den grundläggande strukturen i skolor året runt har att göra med skapandet av spåren. Låtar kan fungera med ett enda spår strategi eller flera angreppssätt. Enkelspår system, som innevarande läsår nio månader, omfattar alla studerande i den lokala behörigheten gå klasser på samma schema. Skillnaden är ingen sommaruppehållet. Istället finns det ett antal kortare pauser under hela läsåret.

Multi-track system innebär att tilldela varje elev till en specifik tidsplan för närvaro. Varje schema eller spår kommer att ha sina egna timmar och dagar av närvaro. Detta tillvägagångssätt är mest attraktiva i jurisdiktioner där skolorna är kraftigt överfulla. Avveckla studentkåren i två eller flera spår gör det möjligt att ha mindre klasser, vilket i sin tur tillåter lärare att ägna mer uppmärksamhet åt samspelet med elever som en del av inlärningsprocessen.

Många människor ser året runt skolor som svaret på den samtida elände för den offentliga utbildningen. Anhängare nämna det faktum att de befintliga skollokalerna utnyttjas året runt, eleverna får mer uppmärksamhet, och det finns flera pauser under skolåren gör det möjligt för familjer att planera semester mer effektivt. Samtidigt, kritiker skolor året notera att ett system för spårning innebär att inga ned tid för uppgraderingar och underhåll av befintliga skolor, som ofta sker under sommarmånaderna. Dessutom finns det viss oro för att erfarna lärare kommer att kunna upprätthålla kraven på ett system för spårning över flera läsår, vilket leder till kvalificerad personal som lämnar yrket.

I dag året runt skolorna är fortfarande i minoritet. Men allt tyder på att antalet skoldistrikt som väljer att anta en multi-track-system kommer att fortsätta att öka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.