Vad är Votive ljusstakar?

Votive ljushållare är ljusstakar som är avsedda att rymma votive ljus. Dessa ljusstakar kommer i olika former och storlekar, och de kan vara tillverkade av glas, metall, trä, sten eller keramik. Många hem leverans butiker bära votive ljusstakar, och de kan även beställas direkt via företag som specialiserat sig på ljus och belysning, eller göras i en verkstad, för människor som gillar mejsla fram sin egen dekor ex.

Termen "votive candle" används på två olika sätt. I den första meningen är en offergåva ljus en andaktsmöten ljus som används i gudstjänstlivet i klassisk romersk-katolska och ortodoxa kyrkor. Dessa Ljuslyktor kan göras från paraffin, bivax, eller andra vaxer, och de är normalt upplyst av besökare till kyrkan som en del av bönen processen. I den andra meningen, en offergåva är en rund pelare ljus av standardiserad storlek, vanligtvis två inches (fem centimeter) hög med en och en halv inches (cirka fyra centimeter). Många religiösa Ljuslyktor omfattas av denna standard storlek, men de kan komma i andra storlekar och former också.

Votive ljus är mycket snarlikt tealights, men tealights är mindre, och inneslutna i ett metallhölje. Ljusstakar utformade för Ljuslyktor är ofta mycket höga, vilket gör att ljuset brinna fritt utan rännor i vinden. Några har religiösa teman, och är avsedda för användning på altaret, medan andra är sekulära karaktär. En klassisk votive ljusstake består av ett högt glas cylinder med en sluten botten, med glas är klar eller färgad. Dessa små ljusen inte avger så mycket ljus, som är mest effektiva när de förbränns i stora kluster. Människor kan använda votive ljushållare att bränna en stor uppvisning av ljus på ett relativt säkert sätt, eftersom det är svårt för elden att hoppa ur traditionell höga votive ljushållare. En mängd Ljuslyktor kan också användas för att skapa olika atmosfärer vid fester och andra evenemang, beroende på den använda innehavare.

Förutom de grundläggande ljusstake stil diskuterats ovan, är det också möjligt att hitta votive ljushållare formade som lampor som kan rymma en offergåva, tillsammans med ljusstakar, ljus brickor och kandelabrar som har utformats för att rymma Ljuslyktor. I många fall kan en offergåva ljusstake passar värmeljus ljus, för folk som gillar mer mångsidig ljusstakar, och många votive ägare kan också hålla längre pelare ljus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.