Vad är Remnant stipendium?

Remnant Fellowship är en kristen kyrka påbörjats av Gwen Shamblin, en dietist, på 1990-talet. Hon har kallats profetiska av många Fellowship medlemmar. Inledningsvis fick Shamblin popularitet med sin bok, tynga Diet publicerades 1997. Boken tog en andlig inflygning till bantning, vilket tyder på att äta mindre var i linje med den egna Kristi offer och göra det möjligt för människor att gå ner i vikt med betydligt större framgång genom bön, och måttfullhet i kosten.

Många kristna kyrkor förespråkat användning av Shamblin första bok, och hon var inbjuden att tala åtaganden i hela landet. Dessa blev snart hennes möjlighet att missionera och bilda sin egen kyrka, under 1999, återstoden Fellowship kyrkan. Sedan grundandet av Remnant Fellowship i Tennessee, har kyrkan etablerade över 100 kapitel.

kvarlevan stipendiet har en del kontroverser kring dem. Den har anklagats för att vara en kult. Dessa anklagelser har baserats på Shamblin tolkning av evangeliet och hur hon och andra kyrkliga ledare "påstås förhålla sig till congregants. De viktigaste doktrinära tvister kommer från de kristna tro som tror på den heliga Treenigheten. De hävdar att Remnant Fellowship är en felaktig tolkning av treenigheten, och är specifikt icketrinitara. Ett annat klagomål när det gäller att lära är det påstående Shamblin och Remnant Fellowship att människor är genomsyrad av synd om de följer sin undervisning. Hon anklagar vissa kristna för att vara korrupt. Vissa motståndare har påpekat att hennes tal engagemang i kyrkor före henne bilda sin egna ministeriet inte är förenligt med kristen tro i överensstämmelse med god sed och öppenhet, eftersom hon rönte medlemmar från andra församlingar att gå med henne.

Anklagelserna om beteendet hos kyrkans ledare centrum kring sådana saker som bannlysningen av ledamöter till förhör Shamblin tro. Shamblin har dock sagt att medlemmarna väljer att lämna och att hon inte tvingar ledamöterna att göra vad hon vill. Det finns också kontroverser kring kyrkans stöd av två medlemmar som anklagades för mord på sin son 2003. Mordet sägs vara förknippade med hur föräldrar, som säger att de är oskyldiga, disciplinerade sin son.

Shamblin fortsätter att gästspelar på nätet visar nyheter och på pratshower. Tyra Banks Shamblin inbjuden att tala om sin show under 2007. Hon har också gett intervjuer på The Today Show och The Early Show . Det menighet Remnant Fellowship fortsätter att växa trots anklagelser ut mot den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.