Vad är Proper Tabell Etikett?

Knowing ordentlig bord etikett är viktigt, men det kan vara svårt att minnas alla regler. Försöka lära dem alla, särskilt före en viktig middag, kan lägga till ännu mer stress situationen. Lyckligtvis börjar de flesta av reglerna är sunt förnuft.

Korrekt bord etikett innan måltiden börjar. Du bör alltid komma i tid, helst tio minuter för tidigt. Inte för sent om det inte är absolut oundvikligt. I så fall bör du ringa din värd så snart som möjligt att förklara det frågan om. Vänta inte ringa förrän du är redan för sent. Väl framme vid bordet, är det oartigt att sitta vid din värd om du uppmanas att göra det. På en restaurang, är det okej att bara ta din plats.

Starta inte äta, eller ens plocka upp dina redskap, tills din värd gör. Hålla reda på vilka dricka glas och bestick är din. Din dryck bör fastställas till höger. Det bästa sättet att komma ihåg detta är Dryck Right-Drink. Bröd korgar eller andra livsmedel kommer att gå till vänster. Det är oartigt att låta dina använda redskap för att röra vid bordet. De bör sättas på sidan av tallriken när den inte används. Använd god hållning, och inte sätter armbågarna på bordet. Vissa källor säger att det är okej att sätta en hand i knät när det inte används, men säger att det är oförskämt. Gör som din värd, och notera deras preferenser. När de ombads att passera något, bara komma till om man är närmast objektet, om du fick frågan. När de ombads att klara salt eller peppar, är det rätta att passera dem tillsammans. Hjälper inte dig själv till mat eller kryddor som du passerar dem. Vänta tills efter den person som ansöker har använt dem, och sedan be dem själv.

Smör bör sättas på sidan av tallriken när det är din tur med det, inte på ditt bröd eller på maten. Använd smör från din tallrik att motverka kontaminering smöret container med mat. Använd inte salt och peppar tills du har smakat på maten först. Många kockar är känsliga för detta. De har redan rutinerade maten, och du ska alltid prova den först. Det kanske inte behöver ytterligare krydda.

många bestämmelser i tabellen etikett fått lära sig att barn i generationer. Stressa inte genom att äta. Ta dig tid, och gör massor av samtal. Följ Gemensamma sätt förnuft tabellen inte prata med munnen full, inte äta högt (sörplande, knastrande), och vara noga med att säga behaga och tack. Blås inte näsan, lägga på smink, eller ta ett telefonsamtal vid bordet. Om du måste lämna bordet, ursäkta dig. Other than that, inte får fram din värd gör. Din mobiltelefon måste vara antingen att vibrera, eller ännu bättre, avstängd.

Det finns massor av mer specifik etikett regler, liksom hur väl äta soppa eller vilka livsmedel som är okej att äta med händerna och vilka som inte är. För det mesta är dock det bästa sättet att agera på den säkra sidan och följa ledtrådar för de andra gästerna. Lite sunt förnuft kommer att gå långt också. Om du gör ett misstag, be om ursäkt och gå vidare. Tabell etikett är inte svårt, och vet hur man använder det kommer att göra ett stort intryck på sin värd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.