Vad är Polycarbonate glasögon?

Polykarbonat är formbara, hållbar, billig form av plast som används i en mängd olika konsumentprodukter. Ofta används för att göra glasögon linser, cd-skivor (CD), varor hus, dricksglas, vatten och flaskor baby liksom många industriella produkter. Polykarbonat värderas för slaghållfasthet, optisk klarhet och temperatur tolerans. Polykarbonat utvecklades på 1950-talet och erkändes snart en dynamisk ersättning för glas. Under 1980-talet infördes polykarbonat glasögon till konsumenterna som ett säkert och prisvärt alternativ till vanlig plast eller glas linser glasögon.

Polykarbonat linser har betydande fördelar jämfört med andra former av linser på marknaden. Förutom sina utmärkta slaghållfasthet, polykarbonat glas är upp till 40% tunnare och en tredjedel lättare än standard plastlinser. Dessa egenskaper gör polykarbonat glas idealisk för människor med höga recept. Polykarbonat glas, dock inte perfekt. Som ett resultat av deras förmåga att absorbera effekten, linserna är mjuka och därför mer känslig för repor. För att kompensera detta, reptålig beläggning har utvecklats och kan läggas till i polykarbonat glasögon för att ge ökad hållbarhet. är Alla säkerhet öga slitage av polykarbonat material, eftersom det ger den bästa slaghållfasthet någon monokel material. Polykarbonat glasögon är 10 gånger mer resistent mot brott än plast linser. Linser tillverkade av polykarbonat kan verkligen rekommenderas för barn på grund av denna säkerhetsfaktor i sig. Dessutom, polykarbonat blockerar 99% av UV-ljus. Denna förmåga är en viktig funktion, särskilt för barn och personer som arbetar utomhus, som UV-ljus är känt för att bidra till utvecklingen av grå starr.

Även Säkerhetsfunktionerna av polykarbonat för glasögon är utrett användningen av polykarbonat i konsumentprodukter har varit i fråga. Den polykarbonat som används för att göra sådana saker som nappflaskor av polykarbonat glas dricka och returflaskor vatten innehåller en kemikalie som heter bisfenol-A, eller BPA. Under 2007 granskade en oberoende grupp av forskare kroppen av tillgängliga uppgifter om säkerheten hos BPA och konstaterat att polykarbonat produkter som framställs med BPA fram en säkerhetsrisk för människor. Flaska tillverkar snabbt svarade genom att eliminera framställning av BPA som innehåller produkter. Även om det finns för närvarande inga restriktioner för användningen av polykarbonat i dricksglas och flaskor användning av detta material i livsmedel containrar har minskat. Från september 2008 till US Food and Drug Administration har stått emot ett förbud mot produkter som tillverkats med BPA, hävdar att ytterligare uppgifter behövs om säkerheten i materialet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.