Vad är Nyårslöften?

Det finns ett gammalt talesätt som en ny kvast sopar rent. Den första dagen i ett nytt år verkar också som en idealisk tid att sopa undan sitt förflutna och börja ny. Många människor nyårslöften som en del av nyårsdagen semester ritual. Nyårslöften brukar löften eller utfästelser den 1 januari att ta upp ett antal mål för personlig förbättring. Nyårslöften kör ofta allt från hälsofrågor till professionell utveckling till sociala förbättringar. En av de vanligaste nyårslöften är ett löfte att gå ner i vikt. Gym och gym runt om i världen räknar med en ökning av antalet medlemmar under månaderna januari och februari, då miljoner människor gör ärliga ansträngningar för att hedra sina nyårslöften. Tillsammans med viktminskning och kropp resculpting, många också löfte att förbättra sina matvanor. Försäljning av hela eller hälsokost tenderar att spika under de första månaderna av året kost trender skift. Många gym och hälsokost ägare butik inser dock att några nyårslöften inte kan överleva till juni.

Andra nyårslöften adress yrkesmässiga eller ekonomiska mål. Vissa människor löfte att söka efter ett bättre jobb eller förbättra villkoren för den de redan har. Många gör resolutioner att vara mer vaksam om sina personliga bokföring, eller för att hitta ytterligare inkomstkällor under det kommande året. Vissa kan lösa att bilda en budget och leva inom sina medel i stället för att lägga mer skuld. Ett antal nyårslöften centrum kring sociala eller andliga förbättringar. Många lösa att behandla deras makar med större respekt, eller att vara mer social runt andra. Några lovar att bli mer delaktiga i sin religiösa uttryck och för att bli mer toleranta mot andra. Nyårslöften med personskada eller andlig tillväxt kan ofta delas med make /maka eller annan familjemedlem som ett sätt att stärka varandras engagemang.

Några nyårslöften för avveckling eller erkännande av dåliga personliga vanor. Många lovar att sluta röka cigaretter eller konsumerar alkohol som en del av sina nyårslöften. Andra kan försöka kontrollera sin nyansering eller begränsa deras användning av foul language. Making nyårslöften är ett sätt för människor att erkänna vissa negativa aspekter av deras liv och göra ett konkret löfte att ta itu med dessa frågor under det kommande året.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.