Vad är Merit Pay för lärare?

Merit betala för lärare är en löneskalan för människor inom läraryrket som bygger på prestanda, snarare än besittningsrätt. Många människor är förespråkare av system meriter betala och hävdade att de belöna bra lärare för kvalificerat arbete och samtidigt uppmuntra andra att utveckla mer professionella färdigheter. Däremot har organisationer som American Federation of Teachers väckt farhågor om hur meriter betala planerna administreras, vilket tyder på att lärare prestanda är ett utmanande sak att bedöma, och förtjänar lön planer kan inte vara det bästa sättet att förbättra den allmänna utbildningsnivån. När ett distrikt använder en plan förtjänst betala skapar det normalt ett system för utvärdering av lärare prestanda och undersöker lärarna i stadsdelen regelbundet för att se hur de presterar. En lärare som rutinmässigt utför ovanstående standarden kan erbjudas meriter lön för sitt arbete, liksom lärare som upplever en stor yrkesmässig tillväxt, medan andra lärare hålls vid ordinarie lön standard. Beroende på hur meriter lönesystemet tillämpas, får den tillåta lärarna att gå fram snabbare genom olika lön betyg, eller också kan lägga lärare på olika lön spår. Det främsta problemet med meriter betala för lärare är frågan om hur man ska utvärdera lärare prestanda. Flesta förtjänst lönesystem se på klassrummet prestanda, men det kan vara svårt att bedöma klassrummet prestanda rättvist. Användning av test som en måttstock för merit lön kan vara farligt, eftersom många faktorer gå in elevernas prestationer på standardiserade test, inklusive föräldrarnas engagemang, eleverna får tillgång till läromedel som kan hindras av begränsad budget, och ett enskilt barns lärstil och test-taking färdigheter.

Merit betala program kan också titta på lektion växter, student beteende i klassrummet, student framgång efter att ha lämnat klassrummet och utvärderingar från andra lärare. De flesta kritiker av meriter betala hävdar att det bästa sättet att bedöma lärare prestanda är utanför distriktet, med flera stater i USA att inrätta "läromästare" Program för att identifiera särskilt begåvade lärare och belöna dem för deras arbete, lärare behärska även fungera med andra lärare i deras distrikt, diskutera undervisningsmetoder, klassrum strategi, och så vidare.

När väl tillämpas, meriter betala för lärare kan belöna begåvade, innovativa lärare som uppmuntrar sina barn att tänka i nya banor, utöka sina erfarenheter och kunskapsbas. När tillämpats dåligt, väcker dock kan förtjäna betala gränsen på svågerpolitik, med distrikt favoriter som får betala medan lärare som kämpar med ett antal utmaningar krediteras inte för deras hårda arbete. Det finns en sak att anhängare och motståndare förtjänar betala kan komma överens, dock: lärare bör göra mer pengar över hela linjen för deras hårda arbete.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.