Vad är Loch Ness-odjuret?

Historier om ett hav varelse som lever i djupet av Loch Ness går tillbaka till pre-medeltiden, men ingen bild på Loch Ness-odjuret tillfångatogs någonsin till sommaren 1933. Det finns många som tror att en återgång till den som fyllt dinosaurier hade något hur överlevde istiden och hittade en boplats i denna skyddade högland skrymsle av vatten. Loch Ness-odjuret som sägs leva i djupaste sjöar i de skotska högländerna, som är en kall och lugn remsa av vatten cirka 24 miles (39 kilometer) lång och lite mer än 430 fot (131 meter) djup.

Vittnen säger sig ha sett Loch Ness-monster, en fantastisk havet djur med lång hals, med så många som sex pucklar och en reptils huvudet. Huruvida iakttagelser är sanna eller inte, har löftet om en titt på Loch Ness-odjuret väckt horder av turister till Loch Ness från så långt bort som Japan och Sydafrika. Området har blivit en av de mest fotograferade fläckar av vatten på jorden, även om Loch Ness-odjuret har alltid varit lite blyg kamera. Vissa kameror har fånga flera skrymmande former av okänt ursprung, och den mest berömda bild från 1933, som fördömdes allmänt som en falsk visade litet huvud och långa ormliknande hals Loch Ness-odjuret guppade in och ut i vattnet.

Geologer uppskattar att Loch Ness var en gång en arm av havet, en fjord, tills för ungefär 5000 år sedan. Det är möjligt att vissa arter av marina djur nu utdöda i haven hade överlevt och fortsätter att föröka sig. Även om Loch Ness-odjuret kan vara alla typer av marina djur, många forskare lutar mot en snäckor, som är en enorm form av hav snigel.

Även Loch Ness är en extremt smal kropp med vatten, är det också dubbelt så djup som Nordsjön och hela tiden matas med inte mindre än fem floder och fyrtiofem bergsbäckar. Vid sex fot (1,8 meter) ner, blir vattnet mycket skumma, resultatet av flytande torv partiklar. Detta begränsar kraftigt under vattnet undersökning och eventuell upptäckt av Loch Ness-odjuret.

Nya arter av djur förut trodde utdöd upptäcks ofta i denna förvirrande och komplexa vår värld . Är det så osannolikt att en okänd varelse kan häckande i farvattnen i Loch Ness? Den möjligheten skrämmande så för forskare och världen i stort? Vissa känsliga själar kanske påstår att det är mycket skrämmande för Loch Ness-odjuret.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.