Vad är Kohinoor Diamond?

Kohinoor eller Koh-I-Noor diamant är en berömd diamant för närvarande i händerna på den brittiska kronan. Liksom många namngivna kända diamanter är Kohinoor åtföljs av många legender, bland berättelser som tyder på det är förbannat med våld. Historien om Diamond har verkligen varit tillsammans med våldsamma kamp, men detta kan ha mindre att göra med en förbannelse än med värdet av diamant, den Kohinoor diamanten var en gång en av de största diamanter i världen, och stora diamanter hämta höga priser.

Upprinnelsen till denna diamant är lite mystisk. Den Kohinoor diamant tycks ha brutits i Kollur gruvorna i Andhra Pradesh regionen i Indien, med det första företaget som registrerats historia om diamanten daterad till tidigt 16th century. Indiska legender dock konstatera att Kohinoor Diamond är faktiskt tusentals år gamla, med några berättelser säger att den skapades av gudarna medan andra menar att det konstaterades i Godavari floden.

Oavsett ursprung av diamant, var 186 Kohinoor en bland många fantastiska objekt som ägs av Mughal kejsare av Indien. Det passerade bland ett antal ägare, ibland i ganska misstänkta sätt, innan han greps av brittiska Ostindiska kompaniet och presenterades för drottning Victoria. Den Kohinoor Diamond var en av de mest anmärkningsvärda poster plundrats från Indien av britterna, och det fortsätter att växa upp i diplomatiska förhandlingar med flera försök att förhandla om återlämnande av diamant till sitt hemland.

Historiskt , indisk diamant fräsar inriktade på att bevara storleken på en diamant, inte på styckning för briljans. Som en följd underlät Kohinoor diamant att förvåna allmänheten eller kronan när det kom till England. Prins Albert beställde diamanten skäras förvandlar diamanten till en 105 karat briljant. Den förlust på cirka 40% av diamant storlek sågs som en acceptabel handeln för en sten med mycket högre kvalitet.

Det har sagts att den som äger Kohinoor diamant kommer att styra världen. Det brittiska imperiet hade säkert kontrollera stora delar av världen någon gång, även om dess inflytande har minskat avsevärt sedan åren av engelsk-sikhiska kriget när Kohinoor togs från Indien. Idag kan diamanten ses på displayen i Towern i London tillsammans med andra objekt i kronjuvelerna, och det är förs ut för ceremoniella tillfällen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.