Vad är Commemorative Stamps?

Commemorative stämplarna frimärken som ges ut i en specialutgåva till minne av en orsak, person, händelse eller plats. Sådana stämplar utfärdas av många posttjänster över hela världen varje år, med vissa posttjänster utfärdande hundratals minnesmynt frimärken årligen. Vanligtvis, efter ett års omsättning, är de frimärken tillbaka och skapar ett begränsat utbudet. Många filatelister, eller stämpel samlare, njuta samla minnesmynt frimärken tillsammans med sällsynta och vintage frimärken.

Flera nationer har anspråk på äran för första minnes stämpeln, och den praxis tycks ha uppstått runt 1860-talet. Sådana stämplar funktionen vanligen ett mönster som har beställts speciellt för stämpeln. Konstruktionen är ofta utförs av en konstnär som är medborgare i den nation där stämpeln utfärdas och kan göras i olika stilar. Normalt minnesmynt frimärken är bra för första klass porto i landet där de emitteras, och när folk köpa frimärken, de kan välja mellan standard första klass frimärken och en mängd jubileumsmynt alternativ.

Några exempel på saker som kan högtidlighålls omfatta tidigare statsöverhuvuden, inträden statsbildning, historiska händelser, historiska platser, berömda personer, inhemsk flora och fauna, och orsakerna till exempel information om sällsynta diagnoser. Enligt statistik från United States Postal Service, den mest populära minnes stämpeln som någonsin utfärdats i Amerika var en 1993 Elvis minnes stämpeln, med uppskattningsvis 124 miljoner exemplar av den stämpel squirreled bort i frimärkssamlingar.

Många posttjänster ut ett pressmeddelande i början av året med en lista över minnes stämplar som planeras att släppas under året. Frimärkena ges ut på ett successivt tidslinje, med stämplar ofta utfärdas när de verkar särskilt god tid, till exempel ett frimärke till minne av en hundraårig händelse skulle släppas på årsdagen av den dag då händelsen inträffade. Special avtäcka ceremonier kan också hållas med de stämplar som visas för allmänheten på ett postkontor i en region som är relaterat till stämpeln.

seriösa samlare av Frimärken kan beställa specialiserad ark av minnes frimärken genom sina posttjänster eller ett postkontor. Människor som är mer marginellt intresserade kan köpa standard utfärda frimärken på postkontor, eller tillgripa tiden hedrad tradition att ta bort frimärken från sin post och hålla dem i en bok. Vissa människor tycker om att titta på den inställda märken på frimärken och kuvert, man tillverkade stämplar ett attraktivt samlarobjekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.