Vad är Christmas Crackers?

J. K. Rowlings Harry Potter romaner, guiden version av julen kex tillverkas amiral hattar, juvelen tiaror och presenter såsom trollkarl schackspel. Den vanliga versionen av julen kex inte är lika spektakulära, men de har en lång tradition i Storbritannien och Australien, och blir allt mer populärt i USA.

Christmas crackers är långa rör, insvept i klara papper som har vridet i varje ände. En person drar i varje ände av krackningsanläggningen och när knäckt raster, en liten kemisk band goes "Pop!" Och innehållet faller ut. Christmas crackers innehåller traditionellt en hatt papper parti, en liten present, en ballong och ett skämt eller gammalt talesätt. Skämten är generellt gamla, och de flesta britter kommer att känna igen dem direkt, eftersom samma skämt har använts under många år i Christmas crackers. Det är en del av charmen. När knäckt har öppnats, de öppnar den bestämmer vem som får hatt och gåva. Skämten är uppläst, suckar alla, och nästa knäckt öppnas. De flesta britter skulle säga jul inte skulle bli detsamma utan ett trevligt sortiment av Christmas crackers att öppna efter jul middagen är klar.

Christmas crackers är ett unikt brittisk uppfinning. De har sitt ursprung i franska bon-bons, men KONDITOR Tom Smith, inspirerad av ljudet en logg gör när de kastas på elden, experimenterade med den grundläggande idén, och 1847, hade de tidigaste formerna av Christmas crackers färdig för försäljning.

utvidgades Christmas crackers att hålla bättre gåvor och i början 20th century, används Tom Smith söner dem att högtidlighålla viktiga händelser, såsom 1900 Parisutställningen. De anställde författare att skriva skämt och talesätt lämpliga för varje tillfälle och marknadsfört dessa kex till en allmänhet som inte kunde tycks få nog av dem. Traditionen har fortsatt och jul kex, liksom andra typer av kex, säljs fortfarande av brutto i Storbritannien. Vissa företag säljer tomma crackers som köpare kan fylla själva, enligt egen smak.

Christmas crackers finns i USA, i vissa presentbutiker och online. De kan kosta allt från ca $ 10 US dollar (USD) till 30 dollar. Tom Smith Christmas Crackers är fortfarande i näringslivet och gör julen kex årligen för den kungliga familjen i Storbritannien.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.