Vad är Antika parfymflaskor?

Antika parfymflaskor är flaskor produceras hålla parfym i en tidigare epok. Många definiera flaskor som "antika" om de är daterade före 1920, även om vissa människor tryck datum ännu längre tillbaka, till 1900 eller 1800-talet. I alla fall, antika parfymflaskor visa byggteknik som inte längre används i begränsad omfattning, och människor samlar på dem eftersom de är intressanta lämningar av människans historia, och eftersom många är också helt underbar. Som arkeologiska bevisen tyder på , människor har gjort parfymer i tusentals år. Grekerna och romarna både använts parfym lätt, liksom egyptierna och många antika asiatiska kulturer, och några mycket fina exempel på gamla parfymflaskor av historiskt intresse har upptäckts på platser runt om i världen. Skiljelinjen mellan "antika" och "gamla" faller för de flesta människor runt 1700-talet, även om det är extremt sällsynt att hitta billiga flaskor från den här tiden på den öppna marknaden. Ett antal byggmaterial kan inblandade i antika parfymflaskor och atomizers. Glas är vanligt, särskilt när det gäller parfymflaskor från Italien och Tjeckien. Porslin var också i allmänt bruk i regioner som Frankrike och i Storbritannien och några andra regioner, metall eller kombinationer av metall och glas användes för parfym flaskor. Många flaskor innehåller smycken, beading, ädelmetaller och andra dekorativa accenter som kan lägga till deras värde betydligt. Den parfymen är oftast långt borta, men svagt spår lever kvar, men en antik parfymflaska har sin egen inneboende skönhet. Många flaskor på 1920-talet, till exempel, hade påkostade Art Deco-stil, medan flaskor från 1800-talet funktionen handmålade blommor. Munblåsta flaskor från 18th och 19th century ofta har mycket individuella ser ut och känns, som gör handgjort porslin flaskor formas till en mängd olika former. Människor kan visa antika flaskor som en samling i hemmet, eller använda dem som dekorativa accenter ensamma eller i små grupper.

Vissa samlare fokuserar på antika parfymflaskor från en viss epok, med etablerade tekniker som undersöker markeringar av en flaska för att få ledtrådar till när det gjordes och hur det byggdes. Andra människor gillar helt enkelt att samla antika parfymflaskor som de finner vackra, oavsett tid av produktionen. Det är också möjligt att samla in flaskor från en viss region i världen, eller produkter från en viss tillverkare. Vissa använder även antika parfymflaskor för att hålla parfym, ge dem som unika presenter.

Många guideböcker till glasflaskor lämna information om hur aktuell flaskor och identifiera deras regioner ursprungslandet. Antika parfymflaskor finns till försäljning på auktionssajter, antikaffärer och webbplatser tillägnad antik flaska insamling, även nybörjare samlare skulle göra klokt i att konsultera en expert innan ett dyrt inköp, för att bekräfta att en flaska är äkta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.