Vad är Abominable Snowman?

avskyvärd Snowman är en varelse känd över hela världen under många namn. Det traditionella namnet för den avskyvärda snögubbe är metoh-kangmi , som betyder "man-bear i snön. " Begreppet har använts i århundraden av Sherpa människor i Himalayans, men det var inte förrän 1921, då överstelöjtnant Charles Howard-Bury kom över märkliga fotspår under en expedition i Everest, att namnet blev känd för västerlänningar. Den förskräcklige snömannen kallas också yeti i Nepal och Tibet, och som Bigfoot eller Sasquatch i USA respektive Kanada, men experter hävdar att de sett varelsen på den nordamerikanska kontinenten är inte samma art som den lever i Himalayans.

Det avskyvärda Snowman sägs vara cirka åtta meter lång, med extremt stora fötter, och ett ansikte som påminner som en gorilla. Han sägs också ha en särskilt stark lukt, som människor har använt för att identifiera hans närvaro i närheten. Teorier visar den förskräcklige snömannen kan vara vår släkting, eller åtminstone en okänd medlem i apa familjen.

Iakttagelser av den förskräcklige snömannen har spelats sedan urminnes tider. Även överstelöjtnant Charles Howard-Bury förblir den första västerlänning att höra om de avskyvärda snögubbe, tidig redovisning av en mystisk apliknande varelse är många. 1832, var en observation av en sådan varelse centrum frågan Journal of the Asiatic Society of Bengal. Medan explorer BH Hodgson själv inte märke till någonting, som hans lokala guider en detaljerad redogörelse om en iakttagelse under Himalaya klättring resa tillsammans. Under 1950-talet gick flera expeditioner till Nepal för att leta efter den förskräcklige snömannen, med blandade resultat. Medan avgörande fysiska bevis för förekomsten av den förskräcklige snömannen har ännu inte hittats, stora människoliknande fotspår har identifierats och iakttagelser tredubblats under 20th century.

Det avskyvärda Snowman är en av de mest populära arter som studeras av Cryptozoology, en vetenskapsgren som studerar djur som finns återstår att bevisa. Medan skeptikerna pekar på flera kända bluffar som visar att den förskräcklige snömannen inte finns, crytozoologists hävdar att bara för att vissa människor tar på sig att utnyttja den historien inte betyder alla konton skall ogillas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.