Ska jag donera min bil till välgörenhet?

Du kanske aldrig har ansett det förut, men bilen donation blir ett populärt sätt för människor att bli av med oönskade fordon och få en skattelättnad i processen. Om du aldrig överväga bil donation innan, här är några tips om hur man hanterar processen smärtfritt.

Donera din bil är lättare än du kanske tror. Du kan göra det lokalt genom att kontakta välgörenhet som du väljer, eller gå online och hitta en välgörenhetsorganisation som kommer att ta bilen bort utan någon ansträngning från din sida. Detta kan vara det bästa sättet att hantera bilen donation om din bil är inte längre igång eller har några viktiga frågor som gör det olämpligt för varje välgörenhet. Om du tror att hantera bilen donation på egen hand är för svårt, det finns även tjänster som skulle hantera utbytet åt dig gratis.

När du söker en välgörenhetsorganisation, måste du välja en som är registrerad som 501 icke-kommersiella offentliga välgörenhet med IRS. Detta innebär att organisationen är tillåten att ta emot donationer och ge skattemässiga fördelar. Välgörenhetsorganisationer som accepterar en bil donation har pappersarbete redan för att sådana bidrag, och utbytet bör vara ganska okomplicerad. Detta pappersarbete är nyckeln till ansökan för ett skatteavdrag i slutet av året, så var på din vakt med välgörenhet att påståenden du inte behöver det.

Bil donation har blivit så populär att välgörenhetsorganisationer nu erbjuder incitament för att få dig att välja dem framför andra organisationer. Dessa incitament varierar från gratis hotellövernattningar till gratis cyklar, medlemskap gym, eller bilhyra kuponger. Incitamenten är lagliga, så var inte rädd att välja en organisation som erbjuder dem.

När bilen donation delen är klar och bilen titel har överförts, kan man hävda då donationen i skatteavdrag. Om det verkliga marknadsvärdet på din bil är över $ 500 US dollar, dock kan du behöva extra pappersarbete från välgörenhet, till exempel en köpebrevet efter det att organisationen har avyttrat fordonet. Lagar varierar från land till land, så du bör forskningen alla alternativ innan du tar det sista steget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.