Sjunker Kokosnötter Dangerous?

Människor kan bli skadade, och i sällsynta fall dödas av fallande kokosnötter. Bevisen för fallrisken kokosnötter har till stor del undersökts av Peter Barss, som noterade en hög frekvens av skador när han arbetade som sjukhusdirektören i Papua Nya Guinea under 1980-talet. 1989 Barss publicerat en studie i Journal of Trauma "Skador till följd av fallande Kokosnötter. " I Barss 'studie, analyserar han den kraft som omfattas kokosnötter kan träffa en person, och nämner att antalet svårt skadade med kokosnötter upptagna till sitt sjukhus. Det är sant att man kan bli skadad, och i vissa fall dödas av fallande kokosnötter eftersom träden är höga, och att de sjunkande hastighet kokosnöt accelererar. Det skulle i huvudsak vara detsamma som att tappa en kokosnöt, i många fall, av en tio våningar.

förbipasserande kan få hjärnskakning, och det skulle vara teoretiskt möjligt för en fullträff att orsaka död. Detta skulle särskilt vara fallet om ett litet barn eller spädbarn drabbats. De flesta människor har inte några akuta skador från en fallande kokosnöt, dock. Barss "studie redovisar inga dödsfall. Det väckte ett uttalande från George Burgess 2002, om fallrisken kokosnötter, potten. Burgess, anställd av Florida Museum of Natural History uppgav att folk var 15 gånger så stor risk att bli dödad av nedfallande kokosnötter än att få en dödlig bett av en haj. Problemet med Burgess uttalande är att hans uppgifter inte har kontrollerats. Barss hävdar att kokosnöt dödstalen i världen citeras av Burgess, 150 år, är korrekt eller alltför låg. Men han saknar dokumentation för att styrka sina anspråk också.

Även om siffrorna kan ifrågasättas, är det utan tvivel dumt att sova eller vila under en kokosnöt träd. I själva verket, enligt Barss bör man undvika att gå under kokospalmer när det är möjligt. Det är fara i fallande kokosnötter, och det finns säkert uppgifter om personskador.

Faktum är att vissa orter anställa folk för att slå kokosnötter från träd för att hålla semesterfirare säker . Detta är dock inte enhetlig, skulle så man måste ställa en resort eller hotell om de upprätthåller denna praxis. För att vara säker, undvika farorna med fallande kokosnötter som bor långt borta från träden. Man kan oftast gå runt sådana träd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.