Kan jag verkligen bli begravd i rymden?

Tidigare okonventionella begravningar bestod av begravningar till sjöss eller andra ovanliga områden där den avlidne eller deras familjemedlemmar ville ha de kremerade fortfarande sprids. Dag begravda i rymden är möjligt, höja ribban till unika platser som du kan ringa deras sista viloplats. Det är dock ännu inte möjligt att ha en hela är begravd i rymden, utan får ett urval av din aska från kremeringen vara inblandade i ett utrymme begravning.

Space begravning består av att ha en liten procentsats av din kremerade kvarstår vanligen 0. 04 till 0,5 uns (1g-14g), drivas i rymden. Askan finns i ett litet rör och transporteras ut ur denna värld i form av ett rymdskepp eller raket. I de flesta fall är mer än en persons aska transporteras och släpps ut i rymden samtidigt minska kostnaderna, och raketer är inte lanseras i det enda syftet att bli begravda i rymden. Därför att människor som vill bli begravd i rymden måste vänta på lanseringar som är schemalagda för ytterligare uppdrag. Eftersom endast en liten andel av kvarlevor är begravda i rymden, traditionell jordiska tjänster och begravningar hålls också regelbundet.

Majoriteten av rymden begravningar projiceras i en bana runt jorden som ligger utanför jordens atmosfär, men anses inte yttre rymden. Den mänskliga kvarlevor i bana runt jorden under en begränsad tid innan de faller tillbaka i atmosfären och brinna upp vid återinträde. Detta återinträde förhindrar utrymme föroreningar, även kallad omloppstid skräp, och kan ta allt från två till flera hundra år.

nbsp;Det är också möjligt att bli begravd i rymden på ett större avstånd än en bana runt jorden så som den månen. Månens omloppsbana space begravningar inte inträda inte jordens atmosfär i någon mänsklig tid, kanske med tusentals år sedan falla tillbaka till jorden. Några återstår är avsedda att gå ännu längre än avståndet mellan Pluto som anses djupt.

Nedgrävning i rymden kan vara mycket kostsamma och därför endast ett relativt fåtal har funnit sin slutliga rastplatser finns hittills. Till exempel, bara 1 gram (0,035 oz) av en persons aska lanseras i rymden kostar cirka $ 12,500 US dollar (USD). De som är begravda i rymden i jordens omloppsbana kan göra begravning arrangemang för mindre, till en kostnad av omkring $ 1,300 USD.

Alternativ till att vara begravd i rymden och samtidigt hedra en kärlek till kosmos omfatta med en stjärna som namnges i en persons ära eller sända deras kvarlevor för en resa flyg till rymden. Dessa tjänster är mycket billigare än att ha kvar begravdes i rymden samtidigt som man uppnår ett unikt minnesmärke.

Några kända personer begravda i rymden är Star Treks skapare Gene Rodenberry och psykologen Timothy Leary. Planeras vara begravd i rymden under 2007 är Star Trek-skådespelaren James Doohan och astronauten L. Gordon Cooper. Andra ansåg att begravas i rymden omfatta dem som tragiskt omkom i rymden uppdrag som omfattar många djur i forskningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.