I brandbekämpning, vad är en Backfire?

En slå tillbaka eller tillbaka bränna är en eld som läggs medvetet i vägen för en mötande eld. Som backfire brinner, förbrukar den bränsle, berövar den primära eld fnöske när den når platsen för att slå tillbaka. När tekniken är ett korrekt sätt, hindrar det en skogsbrand i dess spår, eller inskränker den, vilket gör det mycket lättare att kontrollera. Många brandmän är utbildade i konsten att beräkna och placera en slå tillbaka när de undervisas metoder för att bekämpa skogsbränderna.

Tekniken är en bland ett urval av så kallade brandgator, "alla som är avsedda att begränsa en stor Wildland fire. Olika stilar av brandgator används, allt från slår bakut enkla diken som är avsedda att gripa den primära branden. När beslutet om att ställa en backfire görs är det en bekräftelse på att det primära elden blir okontrollerbar, och att den behöver bli arresterad innan det blir betydligt större.

Inställning slår bakut kräver viss hänsyn och beräkning. Elden måste vara långt borta tillräckligt från den primära branden att det skapar en död zon förbrukade fnöske, snarare än att bara lägga till de större brand. Det måste också vara optimalt placerade, vilket kräver tänka på flödet av elden genom loppet av några timmar. När korrekt inställd, kommer vindarna från det primära branden suga slå tillbaka inåt, snarare än som gör det möjligt att sprida utåt, men brandmännen också vikten av att följa linjen i att slå tillbaka så att den inte hoppa.

Speciella verktyg finns tillgängliga för brandmän för att skapa slår bakut, såsom dropp facklor för att snabbt och korrekt att göra en linje av brand. Det är också viktigt för brandmännen att använda skyddsutrustning när man arbetar med ett elakt spratt, även tunga flamsäkra byxor och jackor och ansiktsskydd, som slår tillbaka kan bli mycket varm. Samordna insatser, när ett backfire är också viktigt att se till att alla arbetar med samma information.

Amatörer inte bör försöka att ställa tillbaka bränder, eftersom de kan vara farligt. En backfire kan spridas i fel riktning, vilket skapar ett större problem, och elden kan också orsaka svåra skador. Alla bränder som kräver en backfire är i allmänhet stor nog att behöva brand yrkesverksamma, och folk bör alltid kalla på hjälp när de plats skogsbränderna. Även efter en brand ut ut, bör brandmän kontrollera området, för att bekräfta att branden inte brinner under blad eller i tjocka undervegetation, väntar på att spridas igen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.