Hur kan jag stoppa klagar?

Complaining verkar vara en del av vardagen. Oavsett om det är i skolan, arbetet, under resa eller hemma är det svårt att gå ett dygn utan att höra någon göra en negativ kommentar. Men bara för att folk gör det, betyder inte att de vill. Om du är intresserad av att lära sig sluta klaga, här är några idéer som kan vara till hjälp.

För att sluta klaga, bör det första steget vara att undvika att göra saker som du vet kommer att utlösa negativa känslor. Till exempel, om du är missnöjd med ditt jobb, letar efter en som får dig uppsluppen kan vara en bra början. Om du befinner dig förvärras när du tar en viss väg hem från jobbet, kan du söka efter alternativa rutter som du kan ta. Några små förändringar kan göra stor skillnad.

Försök och omge dig med positiva människor. Om du är bland människor som klagar ofta, kan du finna att det uppmuntrar dig att göra det också. Överväg att mobilisera några av dessa människor i din strävan att sluta klaga. När du är med folk som är mer positiva, hitta dig själv på samma sätt kan inte vara långt borta.

Ett annat sätt att sluta klaga är att gräva ner djupt och väntar. Många av de klagomål som sägs på daglig basis kan vara till följd av bristande tålamod i vissa situationer. Nästa gång du fastnar i en trafikstockning eller annan liknande situation, ta några djupa andetag och intala dig att det inte är så dålig och att det så småningom kommer att vara över. När negativa tankar smyga in i ditt sinne, försöka byta till en mer positiv sinnesstämning. Till exempel när du befinner dig bakom en otroligt långsam person i snabbköpet, tänk på hur lycklig du är att ha tillräckligt med pengar för att köpa det du ska göra. Du kan upptäcka att om du börjar med en mer positiv inställning, kan ni sluta klaga utan att ens veta om det.

Klagomål är inte konstruktivt och sällan gör något för att hjälpa med vad situation du befinner dig i. Några av dem kan även göras av vana mer än någonting annat . Också, klagande är inte bra för din stress nivå. Making negativa kommentarer i allmänhet lämnar många människor irriterade och upprörda. Positiva ord och fraser som kan hjälpa dig och dem omkring dig att känna sig mer lugn och avslappnad. Det tar lite arbete att sluta klaga, men det är möjligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.