Hur kan jag återvinna kartong?

Återvinning kartong kan ha en enorm inverkan på att minska deponering av avfall och skära ned på föroreningar. Kartong används för över 90% av förpackningsmaterial i USA, men är lätt att återvinna. Det finns en mycket enkel och lätt sätt att återvinna kartong. Det finns två typer av kartong som kan återvinnas. Dessa är wellpapp, som oftast används för förpackningsmaterial och papp, som finns i spannmål lådor, askar sko och lådor vävnad. Wellpapp har en vågig bit kartong kläm mellan två fasta kartongbitar. Den andra typen, papp, är ett enda platt blad som inte riktigt papp men oftast kan återvinnas tillsammans med den. Det går inte att återvinna kartong från pizza kartonger eller lådor som fläckas av fett eller olja. Kartong som har blivit blöt också inte kan återvinnas. Det enklaste sättet att återvinna kartong är att använda din samfundets Curbside pick-up service, om man erbjuds, eller att ta kartong till en drop-off center. Om du är osäker på var du hittar en av dessa, sök på nätet eller titta i telefonboken för information. Vissa stormarknader kommer också att acceptera gamla kartonger, men tänk på att ringa först. Att återvinna kartong, se till att rutorna är tomma. Rengör någon plast eller skum jordnötter, och lossnar förpackningstejpen. Klipp ner och platta lådorna och förvara dem i en papperspåse eller bunden med ett snöre för att göra dem lättare att transportera.

Återvinning av kartong är inte ditt enda alternativ, det finns andra sätt att återanvända kartong. Det mest uppenbara sättet är att återanvända kartonger med objekt som du fick med posten. Du kan ompaketering och re-försändelser i pappkartonger och spara dig tid och pengar. Ett annat alternativ är att ge rutorna för barnen att leka med. Barnen kan göra hantverk projekt ur lådor och använda sin fantasi.

Papp kan användas i ett antal kreativa sätt. Några föreslår att du använder gamla kartonger som bäddar för djur, som rutor för kompost, eller att placera på golvet i ett garage eller verkstad för att förhindra att måla eller fläckar olja. Du kan återvinna kartong med hjälp av rutor för att lagra semester dekorationer, säsongsbetonade kläder eller husgeråd du inte använder.

återvunnen kartong kan lätt återställs till ny kartong, använda mindre naturresurser och skapar mindre föroreningar. Det är så lätt att återvinna kartong och minska avfallsmängden bidrag och avfall. Få barn som deltar i återvinningsprocessen kan också lära dem värdefulla liv lärdomar om lärande för att minska, återanvända och återvinna avfall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.