Hur kan ett barn ta itu med mobbning?

Mobbning är ett sorgligt faktum att ett stort antal människor. Vanligen förknippas med lekplats barn, mobbning kan leda till problem senare i livet. Om ett barn är utsatt för kontinuerlig mobbning, han eller hon kan få problem med självförtroende och självkänsla i vuxen ålder.

Mobbning i skolan kan ta sig många former. Det kan vara fysiskt eller verbalt våld, och de känslomässiga och fysiska påverkar kan vara skadlig. Ett barn brukar inte ha den mentala förmågan att förstå varför mobbning sker. Offer för en översittare vanligen kommit till slutsatsen att han eller hon har gjort något fel och är fel. ska inget barn någonsin utsättas för mobbning, och vid första tecken på mobbning är det viktigt att offret pratar med någon om det. Skolgården kod, naturligtvis, översittare frowns på att berätta eller skrikande på-men det är precis vad översittare satsar på.

Bullies brukar plocka på svagare barn eller barn som uppfattas som annorlunda från andra. Föräldrar eller lärare har ansvaret att ta hand om barnen i sin vård. De bör kunna ta upp det tecken på att deras barn är olycklig i skolan. Ett mobbat barn kan låtsas sjukdom, till exempel, som kan leda till att barnet truanting från skolan. P

Barn bör uppmuntras att tala med sina föräldrar eller lärare om något är fel. Barnets oro bör tas på allvar. Om en lärare har informerats om mobbning och situationen har inte förändrats, då bör ytterligare åtgärder vidtas.

Många skolor har nu anti-mobbning politik, lärare och rektorer tar alla förekomster av mobbning på allvar . Se till att barn förstår att det inte är dåligt att berätta om en översittare. Det är troligt att översittare är att plocka på mer än ett barn, och berättar en lärare kommer att gynna alla inblandade. Det första steget för ett barn till föremål för en översittare kan göra är att strunta i mobbning. Om verbala övergrepp har ingen effekt, kommer översittare snart bli trött på. Om mobbning sker i form av fysiskt våld, så kan det finnas någon utväg än att berätta för en lärare eller förälder.

Föräldrar och lärare bör lugna barn att det inte är deras fel om de blir mobbade. Den översittare är att skylla, och barnet bör göras medvetna om detta. Om en förälder märker att ett barn är olycklig i skolan, då mobbning kan vara orsaken. Men kom ihåg att barn inte bara mobbare. Det har varit många rapporter om lärare använder hotelser med barn, och detta bör inte tolereras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.