Hur blir jag en volontär?

Det rapporteras ofta om behovet av volontärer i så många olika välgörenhetsorganisationer. Ibland vet man inte hur man kommer igång om de vill bli volontär. Det finns faktiskt många sätt att bli volontär och finna möjligheter att hjälpa andra. När en person söker frivilliga möjligheter och inte bryr sig om var han volontärer, ett bra ställe att söka jobb är via lokal volontär centers. Dessa centra kan ha listor måste gilla radannonser, begär volontärer på en mängd områden. Det kan hjälpa till att välja en frivillig situation som kommer att dra nytta av arbete eller livserfarenhet, och några frivilliga positioner göra intervju presumtiva arbetssökande eller kräva att de har viss erfarenhet innan du anlitar dem. Andra arbetsgivare och företag kan inte vara så kräsen och är beredda att ta på någon som har entusiasm för arbetet. Ibland vill bli volontär i en viss typ av arbete. De kanske vill hjälpa till på ett djurhemmet eller arbetar på ett sjukhus. Den bästa rutten kan vara att kontakta sådana anläggningar och ta reda på vad frivilliga program de har tillgängliga. Vissa program, kanske som godis Striper arbete eller chaplaincy kräver jobbansökningar och utbildning och denna utbildning är inte alltid gratis. Titta runt på några program kan hjälpa människor att hitta de som de vill som inte betalt för utbildning.

Många skolor har nu krav samhällstjänst för studenter. Skolorna får dessutom ha listor volontär arbete som kan hjälpa människor att bli volontär. Ibland listor för arbeten som är exklusiva för skolan och folk kan hitta ett arbete som handledare, hjälpare klassrummet eller administrativa assistenter. Det är inte alltid nödvändigt att titta på inte vinstdrivande företag att hitta frivilliga möjligheter. Gott om individer och för vinst företag kan dra nytta av frivilliga hjälper också. En frivillig barnvakt eller någon som hjälper en granne med hushållsarbete kan göra en stor skillnad i ett samhälle. Volontär behöver inte vara en heltidstjänst engagemang och kan bara vara en tillfällig sak som främjar goda känslor mellan grannar.

När folk skulle föredra att bli volontär på ett mer formellt sätt, finns det några tips att följa. Överväg söker frivilliga arbete som liknar söker betala arbete. Kan hjälpa till att sätta ihop ett CV och ett personligt brev som förklarar varför volontärarbete skulle personligen tillfredsställande. När människor deltar intervjuer, bör de vara lämpligt klädd och redo att prata om sin önskan att bli volontär. Läsa några guider om att skriva CV och intervjuer kan hjälpa människor att säkra volontären möjligheter som de vill.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.