Hur blir jag en Alpha Male?

I djurriket finns det ofta en pack mentalitet baserat på närvaro av en känd dominerande ledare som en Alpha Male . Andra män och kvinnor i dessa förpackningar anpassa sitt beteende efter det exempel som den dominanta hanen naturligtvis valts som ledare. Samma fenomen förekommer ofta i människornas sociala grupper, med vissa män framstår som naturliga ledare, liksom utmärkta exempel på manlighet. En Alpha Male anses allmänt vara en "karlakarl," utsöndras en hög självkänsla och självförtroende. Detta beteende kan dock även ses av andra som ett föga smickrande arrogans eller machokultur.

Några frågan huruvida en person kan ändra sitt beteende för att bli mer av en alfa-hane. Naturliga pack ledare är ofta tros vara född och icke skapad. Däremot kan man välja att ändra sitt beteende och livsstil för att visas mer maskulina eller självsäkra till andra. Detta kan leda till en högre social status och åtminstone sken av att vara en ledare i stället för en efterföljare. Inte alla alfa-hanar har naturliga ledaregenskaper och en del kan vara mindre inflytande på andra på grund av deras arrogans eller intoleranta attityder.

För att bli en alfa-hane, är det viktigt att undersöka alla de egenskaper som definierar en sådan person. En alfa-hane, till exempel, i allmänhet är medvetna om sitt utseende och kroppsuppfattning. Andra ändrar ofta sitt eget beteende när de möter en stark, vältränad man som uppenbarligen har tagit väl hand om sin kropp. Styrketräning och deltagande i lag eller individuella idrotter är ett bra sätt att uppnå fysik och allmänna hälsosam alfa hanar. Många anser professionella manliga idrottare att vara idealisk representationer av traditionell manlighet, och de kommer ofta ändra sina egna attityder till hälsa och kondition på grund av dessa förebilder. Ett annat element i en traditionell Alpha Male är känslomässig kontroll. Under tider av kris, många människor ser till alfa-hannar som läkare, poliser och brandmän för en känsla av styrka och disciplin under tryck. En alfa-hane lär sig att hålla sina egna känslor i schack medan andra är beroende av honom att stanna kvar professionell. En vuxen skulle kunna utveckla en känsla av självdisciplin och stoicism över tiden, men många män med alfa egenskaper har betingats sedan tidig barndom att hålla sina känslor dolda eller outtalade. En alfa-hane kan uppfattas av andra som känslomässigt avlägsna eller alltför stoiska, men många naturliga ledare har lärt sig att lösgöra sig för att utföra vad som förväntas av dem under en kris.

>

en alfa hane kan också ha en stark känsla av traditionella manliga beteende. På grund av de högre nivåer av testosteron, många alfa hanar söka yrken som kräver exceptionell fysiska förmåga eller har en betydande riskfaktor. Många alpha hanar ansluta militära organisationer för att utveckla särskilda självförtroende och självtillit, speciellt under tider då ledarskapskvaliteter krävs. Vissa söka arbete i områden med hög risk karriär som brottsbekämpning, brandförsvar. Många professionella skådespelare och idrottsmän ha starka egenskaper Alpha Male, liksom många politiska ledare och läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.