Hur är Yom Kippur respekteras?

Yom Kippur är den heligaste dagen i den judiska religiösa kalendern. Det är "Försoningsdagen" när judar individuellt och som ett religiöst samfund, bekänna sina synder och be om Guds förlåtelse. Det instiftades när israeliterna fortfarande vandrade i öknen. Skriften hänvisning finns i Andra Mosebok 30:10, Tredje Mosebok 23:27-31, 25:9, och Numbers 29:7-11.

Yom Kippur observeras vid högtidliga ritualen i synagogorna och i hemmet, med fasta och bön. Den mest uppmärksam judar kommer att avstå från att äta, bada, bära läderskor, smörja sig med olja, och äktenskapliga relationer i 25 timmar: från en timme före solnedgång till solnedgång nästa dag. Även fasta krävs, är det frångås för dem för vilka det kan vara skadligt, exempelvis diabetiker. är en stor fest som hölls på eftermiddagen innan Yom Kippur officiellt börjar. Denna högtid kan vara ett mejeri fest, eller en med kött, eftersom Kosher dietlagar förbjudet att äta mjölkprodukter och kött vid samma måltid. Kugel, en nudelrätt, sötpotatis och recept pumpa, liksom honung kaka eller ugnsbakad kyckling finns allt från livsmedel för före snabb Yom Kippur mjöl Ashkenazi judar. Vissa sefardiska judar får äta samma mat, men deras mat också avspeglar deras geografiska rötter, och kan omfatta couscous, oliver och andra influenser från Medelhavet. i synagogan, är Yom Kippur observeras med en kväll tjänst där männen bära sina tallits eller sjalar bön. Detta är den enda tjänsten på året när detta sker. En högmässa hålls nästa dag och insprutningen av shofar, eller bagge horn hornet avslutas iakttagande.

Yom Kippur infaller den tionde dagen av Tishrei i den hebreiska kalendern. Detta översätter till september eller oktober i den gemensamma kalendern. Många judar som inte annars uppmärksam komma till tjänster på denna dag. Det är ungefär som påsk och jul för att i den kristna traditionen.

Många Yom Kippur recept och resurser är tillgängliga online för de som letar efter idéer och inspiration för en speciell iakttagande av de heligaste av hög semestrar i den judiska traditionen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.