Vilka är de bästa tipsen för Tank Cleaning?

Tankrengöring är en nödvändig del av akvarium underhåll. Regelbunden rengöring förhindra smuts uppbyggd i saltvatten tank hålla akvariet miljön attraktiv och hjälpa sällskapsdjur fisken vara frisk. Fisk tankar bör helst rengöras varje vecka, eller minst en gång i månaden. Till att börja med, köp tankrengöring utrustning från en fisk leveranser butik. Kraven på grundläggande saker är tanken tänger, en långskaftad alger skrapa, en mjuk borst skura borste, en fisk nät och grus vakuum. Ett steg saltvatten mix är användbart om naturligt havsvatten är inte tillgänglig. Ett akvarium renare eller några blekmedel kan behövas för tankrengöring. Håll två eller tre hinkar och några handdukar till hands. Kom ihåg att tvätta händerna innan du fortsätter med tankrengöring.

Koppla filtret, luftning, varmvattenberedare eller någon annan elektrisk apparat ansluten till saltvatten akvarium. Ta bort tanken som täcker och ställ åt sidan. Förbered vatten ersätta salt i en hink genom att lägga till saltvatten blanda till dechlorinated kranvatten. Låt saltvatten att lösa till rumstemperatur.

Använda grus vakuum, leda bort en del av akvarievattnet till en annan hink. Den mängd vatten som skall avlägsnas beror på storleken av saltet vattentanken. För ett litet akvarium eller Fishbowl, vanligen 30 till 50 procent av vatten bör ersättas. För en större saltvatten tank, ändra 10 till 30 procent vatten räcker. Ändra inte mer än 50 procent, eftersom detta skulle kunna störa pH-balansen.

Scoop ut fisken med fisken nätet och lägga i hinken med den borttagna tanken vatten. Nu, med tanken tång, ta bort några av tanken dekorationer, stenar och växter. Bort några delar av filter, antingen patronerna, svamparna eller paketen kol.

Ta bort och städning bara ett fåtal saker i taget är att rekommendera eftersom de flesta Tankutrustning ha gynnsamma bakterier som växer på dem. Dessa fungerar som naturliga filter, och bör inte störas eller skadas. Rengör bort poster med tidigare sugits bort tank vatten eller med den nya beredd salt vatten. Avsatts för att lufttorka. Om det finns en alger bygga upp, använda alger skrapan för att skrapa bort väggarna akvarium. Tillägget av alg äta fisk till ett akvarium kan hjälpa till att kontrollera algtillväxt, men tankrengöring krävs fortfarande. Ta bort eventuellt salt krypa samlats kring tanken övre kant. Rör ner grus lätt. Använd hävert för att avlägsna lossnade alger och eventuellt skräp som samlas på grus.

Installera akvariet objekt och plantorna i saltvattnet tanken. Vända grus vakuum och sifon ersättande saltvatten i tanken. Lämna utrymme mellan vattennivån och tankens övre kant för att underlätta utbyte av syre. Slå på den elektriska apparater. Låt filtret köras i några timmar för att säkerställa att vattnet vid normal rumstemperatur.

kan Fisken nu sättas tillbaka i saltvatten tanken. Ersätt den rengjorda tanken glaskupa. Den tankrengöring görs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.