Vilka Sommarläsning program?

Sommarläsning program är sponsrade program där eleverna uppmuntras att fortsätta läsa för semester månader då de inte är i skolan. Reading forskning har visat att elever som inte ägnar sig åt läsning under sommaruppehållet kan tappa mark. Genom att erbjuda kamratskap och incitament och göra läsning kul, sommar program behandlingen fyller en viktig funktion i att överbrygga klyftan mellan ett läsår och nästa.

Sommarläsning program kan drivas av en mängd olika organisationer, inklusive bibliotek, bokhandlar, och statliga myndigheter. Förutom att läsa böcker, kan dessa program ge studenterna möjlighet att höra berättelser läsa, träffa författare, se bok-linked filmer, få gratis böcker och vinn priser. Flesta Sommarläsning program har nivåer för att passa barn i olika åldrar, med olika nivåer av läsning mål som är utvecklingsmässigt lämpliga. Ofta studerande kommer att uppmanas att ge en kort inblick eller kommentera en bok som en indikator på att de har verkligen läst den. Förutom möjligheter att läsa dagligen, sommar läsning program är också en bra källa rekommenderade boklistor. Typiska förteckningar omfattar klassiska verk i barnlitteratur, samt Newbery och Caldecott medalj vinnare och International Reading Association (IRA) Children's Book Award.

Sök efter listor som ger en sammanfattning förutom titel och författare för att få en bättre uppfattning om huruvida boken är lämplig för ditt barn. Du kan även hitta en lista från tilldelning organisationer och andra bibliotek rikstäckande nätet, ge dig fler förslag att välja bland. Vanligtvis dessa listor ge indikationer ålder, men du ska gärna ignorera dem om du har goda skäl att tro att en viss titel kommer att vara precis rätt för ditt barn.

Sommarläsning program ofta har ett tema, och detta kan hjälpa barn att hitta grupper av böcker som passar dem, så att välja individuella böcker kan bli enklare. Ibland ett tema kommer att innehålla ett bokserien, såsom Syskonen Baudelaires olycksaliga liv eller Harry Potter böcker. Andra gånger kommer ett ämne som piraterna eller Afrika ge tematiska materialet. Vanligtvis där du bor är inte en fråga, så om ett lokalt bibliotek har ett tema som inte fångar ditt barns fantasi, kan du kanske hitta ett annat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.