Vilka Matches Strike Anywhere?

Strike Anywhere matcher är matcher som är utformade för att antändas vid kollision mot en mängd olika ytor. Som alla som har experimenterat med Strike Anywhere matcher vet, är namnet lite missvisande, de fungerar bäst när de slog mot grova, torra ytor, och de kommer inte bokstavligen antänds vid kollision mot någonting. Eftersom strike anywhere matcher är lätta att tända, kan de vara något farligt, och i vissa regioner de är begränsade ex, av oro för självantändning eller ovarsam hantering. De tidigaste matcherna verkar ha uppstått i Kina, där människor belagd klubbor med svavel i syfte att skapa en tändare för bränder. I Europa, som stubinlängderna var mättad i brandfarligt material var kända som tändstickor, de var utformade för att tända kanoner och gevär, och vi vet nu sådana anordningar som "säkringar. " Den moderna friktion matchen uppfanns år 1827 av John Walker, en brittisk kemist, som insåg att en blandning av vissa kemikalier skulle fatta eld vid kollision med en yta. Han fick idén att doppa en träbit i blandningen för att skapa en sluten belysningsanordning. Dessa tidiga matcher var strike anywhere matcher, i den meningen att de skulle fatta eld när gned mot ett flertal saker. I själva verket var dessa matcher lite flyktig, och ibland antänds spontant, vilket leder till utveckling av säkerheten matcher på 1840-talet. Säkerhet matcherna brännbara material, men inga kemikalier som antänds dem, för att få matcher för ljus, måste folk slå dem mot en speciellt utformad yta som kommer att skapa en gnista.

Efter uppfinningen av säkerhet tändstickor, Strike Anywhere matcher blev mindre vanligt, även om det fortfarande fanns gott om användningsområden för dem. I slutet av 1800, utvecklade kemister en mindre volatil version, med en form av fosfor som inte är giftiga eller explosiva. Idag, flera tändsticksföretag göra Strike Anywhere matcher tillsammans med säkerhet matcher för de konsumenter som föredrar bekvämligheten med Strike Anywhere matcher.

Några Strike Anywhere matcher är särskilt behandlats för att de kommer ljus när fuktig eller i kraftiga vindar. Dessa matcher kallas storm matcher, och de kan vara särskilt användbart. Många camping leverans butiker säljer storm matcher, och de lagras i nödsituation byggsatser i livbåtarna och i andra survival kit. Storm matcher tenderar att vara dyrare än vanliga Strike Anywhere matcher, men deras mångsidighet kan vara väl värt priset.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.