Varför människor Sätt ut mat till tomten?

Många är bekanta med traditionen att lägga ut mat till Santa. Upprinnelsen till denna tradition är komplexa och ganska intressant, och det kan vara kul att ha dem i åtanke om du fira konventionen att sätta ut mat till Santa på julafton. Santa själv är en intressant och komplicerad karaktär, eftersom han är en sammanslagning av flera siffror både historiska och mytologiska. Det finns flera förklaringar till gåva av livsmedel, varav den ena går tillbaka till förkristen tid . Många hedniska kulturer i Europa hade en tradition att erbjuda mat till förfäderna på särskilt viktiga datum i kalendern, såsom vintersolståndet. Dessa livsmedel gåvor var tänkta att behaga förfäder, i hopp om att de skulle välsigna deras levande ättlingar. Flera andra kulturer behålla denna tradition, vilket kan ses på De dödas dag i Mexiko och på religiösa helgedomar i hela Asien. När Europa konverterade till kristendomen, var denna tradition utan tvivel kvar, även om förklaringen till det kan ha utvecklats. är offer av mat också anknytning till Sankt Nikolaus, helgonet som ofta förknippas med julen. Sankt Nikolaus var en biskop som bodde i det tredje århundradet. Han är ihågkommen för att vara generös och snäll mot barn och förtryckta, och dyrkan av Sankt Nikolaus är en viktig del av religiös praxis för många ortodoxa kristna. En del av denna dyrkan innefattar en traditionell fest den 6 december, St Nicholas Day. På St Nicholas Eve, utsätter barnen ut mat och dryck för den helige och hans tjänare, och dessa erbjudanden är utbytt med gåvor över natten.

Under den protestantiska reformationen, var mulnade det granna firandet av heliga dagar från katolska traditionen på. Men många människor fortfarande ville fira högtiden för Sankt Nicholas, eftersom han var en älskad helgon och vintern är en utmärkt tid för en fest. Som ett resultat började människor gradvis associera traditionen med jul, behåller den påkostade fest och utbyte av gåvor på juldagen, och traditionen att sätta ut mat till St Nicholas kvällen innan var så väl fortsatt. kan Utvecklingen av Saint Nicholas i Santa Klaus tillskrivas en mispronunciation. Nederländska talare samtal St Nicholas Sinterklaas , och detta namn sakta blev skadad i "Santa Claus" eller bara "Santa. " Den generositet och vänlighet Saint Nicholas förekommer också i Santa Claus, och många länder som fortsätta att dyrka St Nicholas dyrka Santa Claus som en separat enhet. Sedan Santa Claus härstammar från Sankt Nikolaus, dock bör det inte komma som någon överraskning att några charmiga traditioner är gemensamma för båda, till exempel erbjuda mat till Santa.

Förutom livsmedel för Santa, vissa människor vill också lägga ut mat till sina renar. Både tomten och hans renar göra en lång resa varje år för att garantera att alla får presenter, och det är inte orimligt att anta att renarna blir hungrig, liksom Santa. Även om traditionell mat efter Santa i många länder är mjölk och kakor, kan människor som föredrar att fastställa andra livsmedel vara förvissade om att deras gåvor kommer att tas emot med glädje. I själva verket kan han uppskattar ovanliga eller kreativa livsmedel, eftersom även Santa förmodligen däcken av cookies så småningom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.