Vad ska jag göra under en jordbävning?

En allvarlig jordbävning kan vara en traumatisk upplevelse, och det är lätt att glömma säkerhetsåtgärder i kaos. Lyckligtvis är de flesta jordbävning säkerhetsåtgärder sunt förnuft, men om du glömmer allt annat, minns Federal Emergency Management Agency anvisningar: droppe, cover, och hålla på . Tänk också på att majoriteten av jordbävningen dödade hända efter jordbävningen, så kom ihåg att faran inte slut när den skakar inte! Om du är inomhus under en jordbävning, frångå stöds områden och fönster. Försök att komma under en dörröppning eller ett annat område av byggnaden som hålls upp av starka strålar. Skydd under ett bord eller skrivbord endast om det är mycket robust, för annars kan kollapsa på dig. Ha inte bråttom för utgångar eller hissar, eftersom det är mycket säkrare att stanna där du är. Skydda huvudet genom att klä dina armar runt och curling till en boll, och vänta på att skaka för att stoppa. Om du är utomhus under en jordbävning, flytta till ett område som är så öppen som möjligt. Undvik byggnader, nytta stolpar, och andra föremål som kan falla under en jordbävning och skada dig. Skydda huvudet och vistelse låg på marken tills skakningarna upphör och det är säkert att flytta. Om du är i en bil, ta med den till stopp så fort som möjligt och undvika broar och överfarter.

Efter en jordbävning, vara medveten om att många byggnader är destabiliserats, även om de verkar säkra. Om du är inomhus, utrymma byggnaden på ett ordnat sätt, och hjälpa handikappade eller skadade individer. Gång utomhus, flytta långt bort från byggnaden så att om det faller ihop, kommer du inte att skadas av skräp. Vänta tills den allmänna säkerheten tjänstemän visar att det är säkert att vara inomhus. Om du är vid havet, vara medveten om risken för en tsunami till följd av jordbävningen, och överväga att flytta till höga mark. också vara medveten om att en jordbävning kan spricka nytta linjer för gas, el och vatten. Se till att släcka alla öppna lågor för att förhindra explosioner, och vara försiktig med potentiellt levande elledningar. Använd inte broar och överfarter tills deras strukturella stabiliteten har fastställts, och följ anvisningarna från polis, läkare och personal brand. Även om en fara inte kan vara lätt att identifiera dig, dessa yrkesgrupper har utbildning och särskilda enheter som de använder för att bedöma situationen.

Om du bor i ett jordbävning utsatta region, med en jordbävning plan är en utmärkt idé. Kontrollera att alla familjemedlemmar är medvetna om en central mötesplats, liksom akuta telefonnummer. Samordna pet evakueringsplaner med dina grannar och hålla rikliga bestånd av akut mat, vatten, medicinsk och gömt leveranser till hands. Genom att planera framåt och förblir lugn under en jordbävning, kan du öka kraftigt dina chanser att överleva utan skador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.