Vad är spelet Rock, Paper, Scissors?

"Rock, sax, påse" är en hand spel vanlig bland barn. Medan ursprung i spelet är ganska dunkla, tror man det har spelats i minst 100 år i en viss variation. Spelet är känt under olika namn runt om i världen, inklusive "Paper Scissors Stone" (UK), "Ching Chong Cha" (Sydafrika), "Janken" (Japan), "Schnick, Schnack, Schnuck" (Tyskland), och Chin Chan Pu "(Mexiko), i andra länder är det känt av den bokstavliga översättningen av namnet Rock, Paper, Scissors, såsom i Spanien och Sydamerika, där namnet på spelet är Piedra, Papel, Tijeras. är The Rock, sax, påse spel som spelas genom att trycka en knytnäve på en öppen handflata tre gånger, och då utgör en av de nämnda poster. En sten skall företrädas av en knuten näve, papper sker med en öppen hand och handflata vänd nedåt, och saxar representeras genom att hålla de första två fingrar rakt bilda bokstaven V. Eftersom spelet är mestadels en slump, är det ofta spelade som ett sätt att fatta beslut på ett sätt som mycket liknar Slantsingling. Andra spelar spelet som en "best 2 av 3" konkurrens.

Några erfarna spelare bekräftar de kan gissa motståndarens objektet genom att noga observera hur hans fingrar röra innan bildar objektet. Genom att lära sig att förutse den andres drag, har vissa spelare blivit experter på att vinna i Rock spelet, men spelet i allmänhet är en tillfällighet.

Spelet vinns av den person som väljer den starkaste "vapen". Enligt reglerna för spelet, vinner rock över sax, sax vinner över papper och papper vinner över klippan. Om de två spelarna välja samma objekt, är spelet förklaras oavgjort, och spelade igen. Vissa varianter av spelet tillåter spelarna att slå varandra med vinnande objektet. Till exempel, om det vinnande spelaren bildade en sten med hans eller hennes hand, kan han använda den för att träffa andra spelares "objekt. I så fall måste spelarna komma överens i förväg om styrkan i träffen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.