Vad är olika typer av kamouflage?

Sedan tidernas begynnelse, människan och alla andra former av liv har använt kamouflage. Det kan användas offensivt eller defensivt. Camouflage kan användas antingen för att gömma sig från en fiende eller rovdjur som önskar förbli osedda innan de attackerar.

Kamouflage är ett sätt att smälta in i omgivande terrängen att förbli osynlig. Många djur kan härma funktioner av sin omgivning genom att ändra färgen på deras hud. På så sätt kan de förbli osedd av ett rovdjur, eller så kan attackera en oförsiktig offer som ligger i närheten. Kamouflage är ett sätt att dölja ett klart sikte.

Camouflage spelar en avgörande roll i militära manövrar. Färger som bärs av militären härma sin omgivning. Om soldater är i tjänst i djungeln terräng, de bär mörka, gröna färger för att hjälpa dem att smälta in i omgivningen. De målar också deras ansikten bruna och gröna för att efterlikna blad och smuts.

Om soldater i en öken som omger bär de solbränna. I snötäckt terräng, bär de vita. Det huvudsakliga målet är att stanna dold åsynen av fienden. Den camouflage används i det militära är ofta ett störande mönster, eftersom det är lättare att upptäcka raka linjer. Hjärnan kopplar flammigt mönster med omgivande träd och buskar.

Hjärnans uppfattning är en mycket viktig faktor i militärt kamouflage. Hjärnan kategoriserar saker som separata objekt. När någon tittar på en landsbygd scen finns det en enorm mängd information att ta i. Det är lite som det gamla talesättet, "du kan inte se skogen för alla träd. " Människor använder sina sinnen, främst ögonen, att bryta scenen upp i olika delar.

Om dina ögon ser en grupp av träd, uppfattar hjärnan det som en skog. En snabb scan att inte visa någon oriktighet. Den visuella informationen hjärnan uppfattar det snarare som att leta på ett magiskt öga bild. Det är bara med några distinkta rörelse som en illusion av kamouflage kan brytas. När du har sett kamouflerad person, han eller hon kommer att stå ut, och då kan det vara för sent.

Camouflage används i alla samhällsskikt. Kläder människor bär varje dag kan sägas vara en typ av kamouflage. Man försöker att smälta in, klädd i mörka färger för att inte väcka uppmärksamhet. Märke till hur de flamboyant Dekoratör tycks ofta för att dra uppmärksamhet till sig själv på andra sätt.

En del kvinnor bar smink som en typ av kamouflage. Det kan vara ett sätt att gömma sig bakom en mask, att inte låta den riktiga personen syns igenom. Är en man klädd i peruk för att förbättra sitt utseende eller för att kamouflera hans kala huvud? Konsten att kamouflera kan antingen användas för att dölja eller vara underprissättning. Det beror på vem som använder det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.