Vad är några sätt att lära sig gratis?

Det finns ett antal sätt på vilka någon kan lära sig gratis, utvidga sina kunskaper och kontakt med andra människor som delar ett intresseområde. Egen undervisning kan utföras i alla åldrar, och det kan vara mycket fördelaktigt. Bortom personlig vinst, kan man stimulera hjärnan, eller ge nya chanser och möjligheter. Lärande behöver inte begränsas till klassrummet, när det gäller människor som är motiverade och redo att lära. En bra resurs för den som vill lära sig gratis är samhällsorganisationer och samhällen. Många kommuner som har grupper som träffas för att främja och diskutera ämnen som kan variera från ökade odling till fågelskådning, och dessa organisationer välkomna gäster som vill delta. Många också leda klasser, workshops och studiebesök, där en volontär ger information för människor som är nyfikna. Förutom att ge tillgång till massor av utbildningsmaterial för gratis eller till mycket låg kostnad, dessa organisationer också ett nätverk av människor som är intresserade av samma sak.

Många kommuner har också workshops, föreläsningar och andra händelser som kan ordnas av lokala bibliotek, högskolor, eller aktionsgrupper. Dessa händelser är oftast gratis, och de kan variera från en film att titta på och diskussion till en föreläsning om ett växande problem. Information om dessa händelser finns i platser som samhället sidorna i en tidning, en gemenskap anslagstavla eller en hemsida som ger en förmedlar kontakter mellan lokala evenemang.

För folk som vill lära sig gratis men kan t hitta en organisation som täcker deras intresseområde, starta en klubb kan vara ett kraftfullt verktyg. Någon som vill lära sig franska, till exempel, kunde finna franska talare och andra franska elever som vill gå samman och arbeta med varandra. Det är också möjligt att erbjuda en på en handel av kunskap, med två personer utbyter kunskaper och information, som någon som undervisar någon annan hur man ska sticka i utbyte mot att lära sig väva. Gemenskapen anslagstavlor, servrar listan, webbplatser och word of mouth kan alla användas för att organisera klubbar och utbyten.

Bibliotek är en utmärkt resurs för människor som vill lära sig gratis. De flesta bibliotek har fjärrlån låneavtal, vilket innebär att om de inte har det material som behövs, kan de beställa dem från ett annat bibliotek. Bibliotekarier hjälper gärna till beskyddare som är intresserad av ett visst ämne, och en bibliotekarie vet om en lokal grupp eller organisation som kan ge mer information och stöd.

För folk som gillar mer riktade utbildningsmöjligheter, vissa högskolor tillåta medlemmar av samhället att revidera sina klasser. När människor revision, sitter de i en klass och delta, men de ser inte fram läxor eller få ett betyg. I vissa fall, revision gratis är en möjlighet, medan det i andra fall kan högskolan avgift. Det är också möjligt att hitta gratis lektioner på nätet, även om människor borde vara försiktiga med att du registrerar dig för en sådan kategori, eftersom de ibland komma med en varning, till exempel en störtflod av mail uppmuntra eleverna att ta avgift kurser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.