Vad är historia Honeymoon?

Som de flesta vet, är smekmånaden en traditionell semester som fattats av en nygift par omedelbart efter deras bröllop är över. Generellt kan en smekmånad allt mellan en vecka till en månad, men det är ibland en kortare eller längre varaktighet. Ingen kan med säkerhet säga vad ursprunget till ordet "smekmånad" är, om olika teorier finns. Många historiker är överens om att "måne" del av ordet hänvisar till "Full Moon" av bröllopet, i forntiden var teutoniska bröllop endast hållas under full månar. En del människor tror att "honung" delen av smekmånad hänvisar till traditionen i vissa europeiska länder i ett nygift par dricka mjöd honung i en månad.

Emellertid andra teoretiker anser att ordet "smekmånad" är bara en förvrängning av "hymeneal", som hänvisar till ett bröllop sång. Hur som helst har smekmånad varit en tradition ända sedan antiken, men dess funktion har förändrats något. Den första användningen av ordet "smekmånad" dök upp i det 16th århundradet, om det inte avser en semester på den tiden. Som par väntades förbli kysk till äktenskapet var smekmånaden helt enkelt en tid för dem att sätta sig in i en mer fysisk bemärkelse. Införandet av en semester blev en del av smekmånaden tradition långt senare som första gången på 1800-talet, om det inte blivit en vanlig metod för allmänheten fram till omkring 1930. De mest populära destinationen för bröllopsresan Ända sedan 1800-talet, har Niagara Falls i Ontario, Kanada. Men i dag, många andra par väljer att tillbringa sin smekmånad på en strand på Bahamas eller annan tropisk ö, ytterligare andra väljer att tillbringa sin smekmånad på ett kryssningsfartyg. Det har också skett en ökning av otraditionella smekmånaden, där par kommer att resa till Alaska eller någon annan avlägsen destination och delta i äventyrssporter.

Även om smekmånaden är fortfarande ses som en tid för det nygifta paret att vara intim utan avbrott är det nu också en möjlighet för par att utforska unika detaljer av världen och njuta av naturen. För par som behöver hjälp med att bestämma vilken sorts smekmånad är rätt för dem, kan en resebyrå tillhandahåller en rad möjligheter att hitta den perfekta smekmånaden semester.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.