Vad är historia Griffeltavla?

moderna dagen chalkboards, med grönaktig rösterna och Dammfri krita, har gått igenom flera stadier av utveckling. Först var chalkboards endast små fyrkanter av skiffer, inramade med trä för att hålla dem från att bryta, och markerats på med andra skärvor av skiffer. I början 19th century America, dessa outvecklade instrument används flitigt i offentliga skolor, eftersom papper var för dyrt. Ett steg framåt inträffade när en geografi lärare i Skottland hade rykte om att ha fått skrivtavlor av studentens varv och upp på väggen. De tidigaste rekord i Amerika visar instruktörer utnyttja dem i akademiska militära skolor, såsom Westpoint, 1801. Lärarna hade inte längre att spendera så mycket tid på att skriva enskilda problem och lektioner på en enskild elevs skiffer, men kunde tala med en hel klass där alla hade förmånen att se styrelsen.

Denna revolution inom pedagogiken sprang parallellt med andra innovationer i Amerika i järnvägar och gruvor. Skiffer, en mörk, metamorfa berg bröts ut ur Vermont, Maine, Pennsylvania, Virginia, Maryland och New York. Det skulle då kunna transporteras via järnväg till de tusentals prärien skolor poppar upp över gränsen på 1840-talet. Genom 1850-talet var de flesta utrustade med ett rum skolhus med märlor: en braskamin, bänkar , och en stor svart tavla. I fattigare eller mer avlägset belägna skolor, kan lärarna använda sig måla en vägg gips eller träpanel med mörk färg för att efterlikna skiffer. En gammal trasa tjänade som suddgummi. Varje skola kunde nu ta emot fler elever och lära dem mer effektivt. Den grundläggande redskap har varit något moderniserats. Vi är mer benägna att hitta en svarta tavlan som är en stålplåt lackerade med porslin i dagens klassrum. Dessutom ersattes bitar av skiffer med krita, som är en vit kalksten bryts ur jorden. Naturligtvis ersattes rag suddgummin med block av filt som kan radera krita märken utan att skapa så mycket damm. Men trots alla dessa förändringar, förblir tavlan mittpunkten i klassrummet.

På 1990-talet oro för allergier och andra potentiella hälsorisker förknippade med krita damm föranledde ersatte många tavlor med whiteboards. En whiteboard är en plast ombord, annars känd som en torr radera styrelse, som använder speciella pennor för att göra färgade märken. De kan bli en renare och klarare alternativ till utbildning och företagens intressen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.