Vad är en frekvensfunktion Curve?

För att få mest glädje av din stereohögtalare, din förstärkare och /eller mikrofonen, måste de på ett korrekt återge ljud frekvens. Tillverkaren av din stereo komponenter använder ofta en kurva frekvensgång att bestämma bandbredden och de övre och nedre frekvens av olika komponenter för att säkra kvaliteten på ljudåtergivning bygger på det visuella resultatet av ett svar på frekvensen ingång.

Frekvensgången kurvan är en visuell representation av kvaliteten på amplitud över frekvens som genereras av specifika komponenter. Diagrammet föreställer en kurva frekvensgång kommer att ha en vertikal axel och en horisontell axel. Den vertikala axeln är vanligtvis märkt som ljudnivå, som också kallas amplitud, i decibel (dB), medan den horisontella axeln är märkt med frekvensen, vibration som fångas upp av örat och mäts i hertz (Hz).

Frekvens är antalet ljudvågor som passerar en fast receptor, ditt öra till exempel i en fastställd tid. Detta kan också kallas en cykel. En krets svar är också en åtgärd som representeras av en frekvensfunktion kurva. Det är en bestämning av hur väl elektroniken i din individuella komponenter hanterar de ständiga variationerna i frekvens på speciella och ständigt underhållas amplituder.

Bandbredden är gränsen eller band som markerar högsta utfrekvensen signal till lägsta framgår av en viss komponent. Den för i en frekvensfunktion kurva är toppen av kurvan, där verkliga bandbredd noteras och jämförs med utformad bandbredd av komponenten. Skulle verkliga bandbredd åtgärden inte upp till konstruktionen, frekvensfunktion komponenten kan förbättras med hjälp av en digital eller analog filter. En hi-fi-förstärkare har vanligtvis ett frekvensomfång på 20 Hz till 20. 000 Hz inom cirka en dB. Det mänskliga örat kan normalt upptäcka ljudfrekvenser omfattas av denna specifika intervall med en dB är den ljudstyrka eller amplitud. Systemet bör kunna förstärka alla frekvenser i detta intervall.

Den särskilda nummer som anges av frekvensgången kurvan är inte lika viktig som variation av svar från frekvens till frekvens (t. ex. hög frekvens till låg frekvens och vice versa) . Acceptabel frequency response, som ritade via frekvensgången kurvan, inte betyder exakt ljudåtergivning, bara att de testade komponenter skall uppfylla grundläggande krav frekvensomfång. Detta svar tyder på testaren att delen kommer att acceptera en insignal och generera ett svar. Frekvensgången kurvan kommer dock inte definiera det verkliga ljudkvalitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.