Vad är det bästa sättet att raka ben?

Det bästa sättet att raka benen är med en vass rakkniv och en fuktgivande lotion. Även lotioner gjorda speciellt för rakning kan användas för många som tycker att tjocka gel eller skum tenderar att bygga upp i Razor's knivar. För mycket uppbyggd kan orsaka matta blad. Under rakning bör blad sköljas bort med vatten ofta för att se en skarpare och nära rakning. En dov rakkniv ska aldrig användas för att raka benen, raka sig bör inte heller ske utan vatten och lotion.

Vissa områden på benen, till exempel knän och vrister är beniga och svåra att raka. Om kniven är slö kan det ta flera passerar över dessa svåra områden att ta bort allt hår, rakar över en del av huden mer än en gång gör området mer mottagliga för att skära. Det är bättre att använda en god kvalitet rakhyvel med vassa blad och göra enstaka, noga drag på huden för att avlägsna hår. Att raka benen väl bör kniven stroke alltid röra sig uppåt, det vill säga motsatt riktning mot benet hårväxt.

Hårbalsam eller återfuktande hudkräm bör placeras på benen innan rakning dem i badet eller dusch. Det är inte den bästa idén att raka benen utan att ha dem nedsänkt i vatten, även om det kan göras med lotion och sköljvatten ensam. Att ha vatten från dusch eller badkar på ben under skärning, liksom lotion, är det bästa sättet att undvika att skära i huden. bör God kvalitet rakapparater användas för att raka benen. Bladen bör ändras regelbundet för att undvika tristess. Vissa rakapparater konstruerade för ben rakning har lätt grepp konturer eller texturerade avsnitt gummi för att förhindra att rakhyveln glider ur handen. efter rakning, benen ska klappade torr med en handduk. En handhållen spegel kan hitta någon missade områden, till exempel på baksidan av benet. Dessa avsnitt kan rakade igen försiktigt med lite mer vatten och lotion. Ett lager av hud fuktighetskräm bör läggas på benen för att förhindra att huden torkar ut från effekterna av rakningen och vatten.

En del människor tycker att det bästa sättet att raka benen för att undvika att missa platser är att sitta på en duschstol. Sitter när du använder en handhållen dusch huvudet på våt och spola benen gör det lättare att nå varje ben med rakkniv. Det ger också varje ben för att vara lättare slås för att ta bort hår på svåråtkomliga ställen såsom fotleder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.