Vad är den varmaste tiden på dagen?

Trots vad många tror, är den varmaste tiden på dagen inte High Noon. Den varmaste tiden på dagen är 3:00 till 6:00 och den höga vanligen registreras från 5:30 till 6:00 givetvis hur varmt det blir träffas av väderförhållanden och latitud.

Även om din del av jorden har så mycket solexponering under tidig eftermiddag timmar det tar tid att värma upp jordytan. Fördröjningen mellan maximal solexponering och den varmaste tiden på dagen kallas termiska svar . Hur lång tid det tar att värma upp din lilla plats på jorden beroende på latitud och årstid. Vanligtvis tar det ungefär tre till fyra timmar. Om du är känslig för solens strålar, den varmaste tiden på dagen är en bättre tid för dig, åtminstone för mindre ansträngande aktiviteter, som fiske. Detta beror på att UV-strålar som kan leda till garvning och förbränning minskas med hälften under den varmaste delen av dagen än vid middagstid när solen just börjat värma jordens atmosfär. Det är en bra idé att undvika ansträngande aktiviteter under den varmaste tiden på dagen, speciellt löpning, även om du är vid god hälsa. Högintensiva Cardio pass kräver en hel del av din kropp. Om kroppen inte kan svettas på grund av fukt eller avdunstande svetten inte cool du snabbt nog, kan du vara i fara för värmeslag.

Staying hydratiserad under den varmaste tiden på dagen är viktigt att förebygga värmeslag och andra värme problem. Men nyckeln är vatten. Alkoholhaltiga och koffeinhaltiga drycker kommer inte din kropp några favörer och kommer inte att ge dig hydration din kropp behöver. Om du planerar att göra några kraftig aktivitet är det viktigt att veta din svett kurs.

Hitta din svett kurs är ganska enkelt. Väg dig i buff innan träningen. När du är klar, handduk bort och väga igen. Skillnaden blir vad du har tappat bort under ditt arbete ut. Du bör byta skillnaden med vatten, men inte dubbelt så hög. För mycket vatten kommer med sin egen uppsättning problem.

Aldrig överdriva men titta efter tecken på att din kropp inte handlar väl med värme. Om du upptäcker att du plötsligt yr, illamående till din mage, headachy eller ens förvirrad, måste du svalka dig och få lite vatten. Värmeslag kan uttryckas med symptom som kräkningar, illamående, svaghet, huvudvärk, eller ens förvirring, aggression, och rasande. Det betyder att det är en bra idé att aldrig träna ensam i värmen. Slutligen, aldrig någonsin slå värmen utan en vattenflaska. Om du befinner dig övervinna med symptom är det bäst att ta en paus, dricka lite vatten, och kallar det en dag oavsett vad klockan är.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.