Vad är den kallaste tiden på dagen?

Även om vissa kanske tror den kallaste tiden på dagen är vid midnatt, eller lite tid innan solen går upp, är detta inte sant. Den kallaste tiden på dagen är oftast strax efter soluppgången. Dock finns det några gånger, särskilt på vintern, när den kallaste tiden på dygnet inte får vara under förmiddagens tidsperiod. Vädermönstren kan spela en roll för att fastställa när låga temperaturer slog under dagen.

För att verkligen förstå varför den kallaste tiden på dagen är strax efter soluppgången, är det viktigt att förstå hur jorden mottar och förlorar värme . Planeten är ständigt emot strålningsvärme från rymden och återlämna den till rymden. Den övervägande delen av den värme som jorden tar emot kommer från solen. Under dagen är värme som gjorts och under natten är förlorad. Men bara för att det är natt där du befinner dig betyder inte hela jorden håller på att förlora värme. Ena sidan förlorar värme, men den sida som vetter mot solen är att få värme. När solen går upp, är den del av jorden som just håller på att ta emot solens strålar fortfarande håller på att förlora värme . I likhet med annan egendom som omfattas av tröghet, tar det lite tid att vända denna trend. Meteorolog David Cook vid Argonne National Laboratory förklarar "Eftersom solen är så lågt mot horisonten vid soluppgång, det mesta av den energi som absorberas av avlägsen atmosfär. " får dock vädret ändras från dag till dag och den kallaste tiden på dygnet inte alltid under tiden strax efter gryningen. I vissa fall kan en kallfront passerar en plats, vilket leder till kalla temperaturer när som helst under dagen, om den främre är kraftfull nog. Om detta händer kommer den kallaste tiden på dygnet kan vara i timmar efter den fronten passerar.

Generellt sett är detta kallfront scenario mycket sällsynt. Det kan bara hända ett par gånger per år på många platser. Vid lägre breddgrader, kan det hända aldrig. Det är säkert att säga den kallaste tiden på dagen brukar strax efter gryningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.