Vad är Kalifornien Achievement Test?

California Achievement Test (CAT) hänvisar faktiskt till flera olika typer av tester som inleddes först på 1950-talet för att bedöma studerandes framsteg. Sedan mitten av 1990-talet har eleverna huvudsakligen tagits en version av testet som kallas CAT /6, och sedan 2004, endast 3-7 grader ta CAT /6 i Kalifornien, som en del av STAR (Standardized Testing and Reporting) program. Andra tester finns för de högre årskurserna, inklusive CASHEE, eller Kalifornien gymnasium exit examen.

De flesta former av Kaliforniens Achievement Test kallas norm-referenced test. Detta innebär en elevs poäng jämförs med en grupp studenter provtagning. De får en percentilen, i stället för en procentsats baserad poäng, även om vissa denna andra mått också. Till exempel när en elev är i den 80: e percentilen som innebär att de uppvisat bättre än 80 av 100 studenter provtagning i norm-referensgruppen. Som nämnts, några resultat visar också exakt den andel av frågor som besvarades korrekt, men är percentilen mätningen vanligare.

Tester brukar delas in i specifika områden. Till exempel kan språket konst omfatta läsförståelse, skrivning konventioner och liknande. Dessa det lättare att upptäcka eventuella brister i specifika områden. Likaså matematik kan delas in i områden som algebra, geometri, och beräkningar.

Många studenter med genomsnittlig intelligens som gör ganska bra i skolan hitta dessa tester ganska enkelt och gott och väl. Mestadels är de tester som mäter grundläggande färdigheter. Lägre betyg får föreslå en elev behöver mer hjälp i klassrummet, medan en hög dem skulle föreslå eleven är under-utmanas. Stor skillnad mellan provresultat (särskilt stora sådana) och betyg (särskilt låga sådana) kan tyda inlärningssvårigheter. Å andra sidan kan barn med test ångest har utmärkt behärskning av materialet och att kunna återge den i test form. Den andra saken som Kalifornien Achievement Test gör när de används i Kalifornien är avgör hur väl en Skolan uppfyller normer som fastställts i Kalifornien. Detta hjälper till att bestämma Academic Performance Index rang. I staten, skolor få en rangordning mellan 200-1000 (högre är bättre) som har ett visst inflytande på hur medlen fördelas. Skolor som rutinmässigt rang låg kan få varningar eller låg finansiering, eller de kan ha insatser för att bidra till att avgöra vilka delar av undervisningen kan förbättras.

Tyvärr kan skolor med en hög andel av engelska studenter eller med studenter med mycket låg socio-ekonomisk status har lägre API och ibland motsvarande låg Kalifornien Achievement Test poäng. Staten får möjlighet att hålla inne en del av stödet när API värdering är fortfarande låg under en period av flera år. Om skolan kan visa förbättring Testresultaten kan de kan undvika finansiering förlust, och kan berättiga till extra ekonomiskt stöd. Detta innebär att tester gillar Kalifornien Achievement Test få intensiv fokusering på de flesta skolor. Eleverna måste prestera bra på dem så skolorna få maximal finansiering och undvika statens sanktion. För de människor som inte är till förmån för standardiserade tester, är detta alltför stor fokusering på att sådana tester problematisk. Multiple choice test kan mäta vissa kunskaper men inte andra, och om skolorna tillbringar mycket tid med utvärderingstest eller särskilt "undervisning på prov" kan det finnas mindre tid för några av de andra viktiga lärdomar som kan dras.

Trots kritik från en del föräldrar och lärare om Kalifornien Achievement Test, det finns även Hemundervisning föräldrar intresserade av att barn tar dessa undersökningar för att utvärdera prestanda. Det är möjligt att köpa vissa former av CAT, men detta kan vara dyr. Föräldrar som homeschool genom ett skoldistrikt kanske kan få testa möjligheterna gratis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.