Vad är Elimination Communication?

Elimination kommunikation (EG) avser diaperless eller nästan blöja gratis toalett utbildningsmetoder som har observerats i flera länder och som nu tillämpas för föräldraskapet i västvärlden. Denna utveckling fick fart skrifter av Ingrid Bauer i början av 2000-talet. Det har ansetts tilltalande eftersom det kan resultera i ett tillförlitligt utbildad barn under ett år, och det kan användas till äldre barn också. Dessutom har många föräldrar dras till denna idé eftersom de kämpar med frågan om miljöskulden skapad av Diapering.

Bauers skrift är baserad på hennes iakttagelse av föräldraskap barn i områden där blöjor inte används och på egen hand experimentera med metoden. Bauer konstaterade att det fanns flera faktorer som behövs för att skapa diaperless potträning, och att även ganska små barn inte kan få olyckor när dessa sysselsatta. Viktigast var sätt att fånga upp signaler om när barn behövde gå på toaletten och kunna cue barn på när det var okej att göra så. Det första som föräldrarna måste lära sig att skapa eliminering kommunikation är timing, eller när det är troligt att ett barn behöver gå på toaletten. Detta förändringar som spädbarn ålder, och inom några månader efter födseln, kan det vara ganska förutsägbar när urin eller avföring måste ske. Många spädbarn uppvisar även tydliga tecken på när det gäller avfallshantering. Dessa kallas signaler, och om barnet inte har en tillförlitlig signal som grymtande, kan de få lära sig ett hand signal. Massor av unga barn kan lära sig enkla Teckenspråk långt innan de lär sig det talade språket. En annan faktor som krävs för eliminering kommunikation är den förälder som kommer med något sätt att anmäla barnet där det är okej att eliminera. Detta kallas cueing och ofta är fallet med en enkel väsande ljud för urinering eller grymta för defekation. När metoden är framgångsrik, är barnet tränas att vänta med att börja eliminera urin och avföring när han eller hon hör ljudet.

Många fans finns om undanröjande kommunikation och de övar metoden hävdar ofta bebisar blöja fritt inom ett år efter födseln eller har uppkommit helt utan dem, särskilt om de har fått lära från början. Däremot vissa organisationer, tror American Association of Pediatrics inte träning kan vara allt tillförlitlig inom denna ettårsperiod. De föreslår tillförlitlighet inte kommer att nås förrän barn är i mitten av sitt andra år.

Andra kritik mot denna metod menar att det är mer tidskrävande, och om en förälder är inte alltid till hands, det kan det ändå vara nödvändigt att ta till blöjor, åtminstone ibland. Anhängare av eliminering kommunikation antyder att det är möjligt att lära ut denna metod på deltid, men det kan ta längre tid eftersom det stör konsekvent cueing och signaler. Folk går tydligt isär i denna fråga, även om popularitet Bauer bok visar växande intresse för denna form av spädbarn potträning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.