Vad är Den heliga gravens kyrka?

Den heliga graven är den plats i Jerusalem som påstods vara där Kristus korsfästes och begravdes. Kyrkan har en historia som går tillbaka nästan 1700 år. Det är också känd som kyrkan uppståndelsen. I Den heliga gravens kyrka byggdes av kejsar Konstantin omkring 330 e. Kr. En del säger att det exakta året var 333, andra säger att det var 335. Kyrkan byggdes på den plats där det tidigare hade varit ett tempel Venus men hade enligt uppgift fallit i ruiner. Vissa kanske har sett det som ett sätt för kristna att återta staden från hedningarna. Därför kan valet för kyrkan har inte bara varit för den beryktade platsen för Kristi begravning, men också för att visa dominans över andra religioner.

Argumenten för Den heliga gravens kyrka är byggd över Golgata är många, men många säger långt ifrån entydig. Det första är kyrkan på en kulle som ligger inte långt från där stadsportarna skulle ha varit vid tiden för Kristi korsfästelse. Därför blir det ett utmärkt läge för någon korsfästelser. Dessutom var en grav vid Den heliga gravens kyrka är daterad så långt tillbaka som det första århundradet. hela sin historia har kyrkan Den heliga gravens förstörts och byggts om flera gånger. När det togs över av muslimer på 11-talet fungerade det som en samlingspunkt rop på kristna i Europa, som började en serie korståg för att återerövra det heliga landet. Kyrkan av den heliga gravens kyrka byggdes under korsfararnas ockupation av Jerusalem på 12-talet.

Kyrkan Den heliga gravens drivs numera av ett samarbete med flera kyrkor, däribland grekisk-ortodoxa, katoliker, och andra, liksom några sekulära grupper. Majoriteten av makten ligger i händerna på den grekisk-ortodoxa kyrkan. Kyrkan Den heliga gravens står som högkvarter för den grekisk-ortodoxa patriarken i Jerusalem. Många kristna anser att det är en av de heligaste platserna i världen, om inte det heligaste.

Trots dessa kyrkliga och sekulära grupper är tänkt att fungera tillsammans finns svårigheter med arrangemanget. I de gemensamma utrymmena, till exempel, kan ingenting ändras om inte alla parter godkänner det. I vissa fall kan denna försening väsentligt behövs renoveringar. Worship gånger för varje enskilt intresse är strikt reglerad. Vidare sammandrabbningar mellan grupperna ibland inträffar. Därför förblir den kooperativa arrangemanget mycket instabila, i bästa fall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.