Ska mitt barn delta Slumber parterna?

Slumber parter, även kallad pajama parter och sleepovers kan ge en del föräldrar sömnlösa nätter. Avgöra om ditt barn kan och bör delta i slummer parter är ofta fylld av oro, särskilt när inbjudan kommer från en familj eller ett barn som du inte känner mycket väl. Även om ingen vill anklaga en annan familj i det, förmodligen det största oro är att du placerar ditt barn i riskzonen när du lämnar dem med en annan familj, för mycket allvarliga saker som sexuella övergrepp. Hur stor ska din angelägenhet vara? Bara du som förälder kan svara på detta. Ofta kan vi bara gå på tarmen känslor här, speciellt när vi träffar någon ny. Om tarmen är berättar det här är en till sin natur dålig idé, lyssna på det.

Men även med största föräldrarnas oro, kan man inte alltid vet att ett annat barns förälder är en potentiell Molester, och statistiskt, de flesta övergrepp fall inträffar när Molester är väl kända för barnet: en familj vän, en släkting eller liknande. Om du befinner dig mycket bekymrade över denna fråga, det bästa man kan göra är att ha gott om öppna samtal med ditt barn om vad de ska göra om någon gör dem obekväma. Dessa samtal bör definitivt börja i god tid innan ditt barnet går slummer parter.

Andra problem föräldrar har om slummer bolag inkluderar saker såsom vilka aktiviteter barnen kommer att delta i. Kommer barnen att titta PG-13 filmer till exempel, eller kommer detta vara en co-ed fest? Det bästa sättet att reda på det så är att fråga föräldrarna emot partiet.

Frågor kan vara något i stil med följande: Vad står på dagordningen? Vilka filmer kommer barnen titta? Är tv-tittande på sena övervakad timmar utan tillsyn eller? Kommer föräldrar sover i samma rum som barnen eller lämnar de när det är lights out time? Vilka är i åldrarna barnen gå? En annan fråga som du kanske vill ta reda på innan du ger ditt barn att delta slumra parter är om föräldrarna egna vapen. Om svaret är ja, kan du fråga dem vilka säkerhetsåtgärder som de har inrättats för att hålla vapen väl ut till barnens räckhåll. Dessa kan verka som påträngande frågor, och kan vara lite svårt att fråga, men du måste väga en stund för att vara obekväma mot eventuella risker för ditt barn. Om du känner att ditt barn inte är redo att närvara slummer parterna, eller är du bara inte redo själv kan man göra vissa saker för att hjälpa ditt barn att känna att de kan fortfarande delta i dessa inbjudningar. Först kan du planerar att vara värd för ett pyjamasparty själv. Detta är ett bra sätt att låta barn att delta i denna natten verksamhet, där du får ställa in regler. Det ger dig också tillfälle att lära känna barnen och deras föräldrar som får infordra pyjamasparty till ditt barn i framtiden.

För det andra är ett alternativ för slummer parter att låta barn delta i kvällsaktiviteter och sedan plocka upp dem innan läggdags. Detta sätt kids dra nytta av festande med vänner, utan de sömnlösa nätter som sov ofta medför. Alternativt, kan du begära en ny förälder om du kunde volontären som en extra "övervakare" på en fest.

Det är viktigt att komma ihåg att de flesta barn gå slummer Parterna kommer aldrig att ha något dåligt händer dem på dessa partier. Du bör dock också hålla i minnet att det alltid finns en risk faktor när det rör barn, vare sig de är med dig eller med en annan familj. Väg dina känslor, behandla alla instinktiva känslor eller tarm du kan ha, och fastställa regler om detta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.