Ska jag ta reda på My Baby’s jämställdhet?

Vissa nyblivna föräldrar är angelägna om att ta reda på deras bebis kön, medan andra är benägen till att vilja bli förvånad när barnet levereras. Det finns egentligen inget rätt eller fel sätt att fatta beslut i denna fråga. Det är en fråga om personlig uppfattning och ofta starkt höll känslor. Men om du är på staketet till om du bör ta reda på barnets kön, kan du titta på fördelar och nackdelar med att veta och inte veta. När du väntar på att du kanske vill veta barnets kön så att du bäst kan förbereda sig för att ha en pojke eller en flicka (eller båda om du är tvillingar). Om du verkligen vill dekorera en könsspecifik rum, veta barnets kön hjälper dig att planera i förväg. Du kan lämna denna information till vänner som vill ge dig könsspecifika kläder. Att inte veta kan betyda att du får mycket av kön ospecifika kläder i ljuset mynta och färger i gult. Om de inte är dina favoritfärger, så kanske veta vilket kön barnet är viktig. Alternativt, om du redan har ett barn, att veta vilket kön barnet kan berätta för dig om du kan använda din äldre barns babykläder eller behöver för att börja shoppa.

På en mer seriös, kan vissa sjukdomar vara specifika för kön. Om du har genetiska sjukdomar i familjen bakgrund som kön är länkade kan du behöver veta barnets kön i syfte att förbereda för ett barn som kanske blir sjuk. Att veta vilket kön barnet kan hjälpa dig avgöra om du behöver ytterligare genetisk eller prenatal testning.

Dessutom kan om du är helt inställt på att ha ett barn av ett visst kön, veta barnets kön är viktigt. Detta sätt, om barnet inte är det kön du skulle ha valt på egen hand, har du tid att anpassa sig och uppskatta, eller ens sörja. Medan de flesta föräldrar aldrig skulle erkänna att vilja det ena könet barn framför en annan, har många en lutande i en viss riktning. Det är en bra idé att befria er från någon besvikelse kanske du känner över att inte ha dina önskemål tillfredsställda när barnet är levererade. Det är viktigt att notera att en del föräldrar får fortfarande förvånad om leveransdag. En baby som såg ut som en pojke /flicka på en ultraljudsundersökning kan ändå visa sig vara det motsatta könet. Vanligtvis bekräftelse av kön är bara 100% när kvinnor genomgår fostervattenprov eller andra provtagning av amnionvätskorna, och dessa tester har risker som du kanske inte vill göra.

Föräldrar som inte vill veta deras barnets kön kanske helt enkelt vill bli glatt överraskad. Andra gör ultraljud, vilket är ganska vanligt, men inte vill bekräfta kön genom genomgår mer invasiva tester. Även om moms behöver fostervattenprov eller andra mer invasiva tester, kan de ändå inte vill veta.

Med undantag för fastställande av en bebis kön för att screening för könsspecifika ärftliga sjukdomar, en del föräldrar hävdar starkt mot veta barnets kön. De föreslår att denna kunskap kan leda till val av kön, eller kön selektiva aborter. Det är sant att man i delar av världen, t. ex. Kina, där ett kön är att föredra framför en annan, högre aborter av flickor är mycket vanligt, särskilt eftersom Kina har en ettbarnspolitiken.

Slutligen, ibland ett par skiljer på om de vill veta barnets kön. I detta fall, tala med din läkare i förväg om en förälder vill "veta" så att uppgifterna kan lämnas ut till en förälder och inte den andra. Se till att påminna läkaren efter ultraljudet besök om du inte vill veta, så att läkaren inte av misstag låta det glida.

bör beslutet om en förälder veta att baseras på hur bra som förälder är att hålla en hemlighet och inte Kanonkul. Om föräldern inte är bra på det, då kanske inte visste om båda föräldrarna är det bästa sättet att gå. Vidare i frågor som rör graviditet, bör parterna hänvisa artigt till gravida partners önskemål om att veta eller inte veta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.