Ska Människor använder fortfarande Cursive Skriva?

Termen "kursiv skrift" avser en handstil där alla bokstäver i ett ord är anslutna som en del i ett enda drag. I en eller annan form, kursiv har använts sedan sextonhundratalet. Denna stil PENNFÖRING ibland kallas "gemensamma skrift" i Storbritannien eller "kör skrift" i Australien. Den senaste tiden har många småbarnsföräldrar började märka att kursiv skrift tycks vara en förlorad konst. Med datorer allt vanligare och de flesta tonåringar föredrar e-post och snabbmeddelanden till handskrivna brev, är det inte förvånande att en korrekt PENNFÖRING är på nedgång. Faktum är att många unga människor skriver inte så mycket mer än sitt eget namn i kursiv.

Men experterna är något strid om huruvida detta är ett problem med USA utbildningssystemet. Det finns de som tycker att bristen på kunskaper i kursiv skrift är ett tecken på en allmän nedgång av den totala läsförmåga, medan andra hävdar att utvecklingen mot maskinskrivna kommunikation är helt enkelt ett tecken på att tekniken utvecklas. Det kan säkert hävdas att vikten av en god handstil kraftigt har minskat de senaste åren. Skolbarnen får nästan alltid krävs för att vända maskinskrivna uppsatser och mest kontorsarbetare skulle aldrig drömma om att skicka sina handledare en handskriven anteckning. Även posttjänster motverka användningen av kursiv skrift, eftersom den ofta orsakar fel med OCR-program som används för att sortera och bearbeta post.

dock kursiv skrift har sina fördelar. Då finns det ingen anledning att plocka fram pennan mellan bokstäverna, är kursiv skriver vanligen snabbare än utskrift. Handstil är också mycket användbart för situationer där det är omöjligt eller opraktiskt att ha en bärbar dator till hands. Dessutom elever som har inlärningssvårigheter ofta hitta kursiv skrift vara lättare att bemästra än tryckning eller skriva. Till exempel, eftersom de bokstäver i kursiv PENNFÖRING är förenade studenter med dysgrafi är mindre benägna att förväxla bokstaven "B" med bokstaven "d" när du läser ett dokument skrivet i kursiv.

Kommer kursiv skrift någonsin helt avskaffas? Införandet av No Child Left Behind Act har lagt kommunala skolor i det läge att göra svåra läroplanen beslut. Undervisning kursiv skrift är ganska tidskrävande och ofta opraktisk när du arbetar med elever som redan kan skriva ut och typ. Skoladministratörer, när den placeras i det läge att förlora federal finansiering eller eliminera handstil undervisning till förmån för extra lektioner i matematik och Phonics, kan mycket väl välja att bli av med kursiv skrift för gott.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.