När tror Barn sluta tro på tomten?

När barn sluta tro på tomten är varierande och beror mycket på hur myter Santa Claus presenteras (om de är i själva verket presenteras) i hemmet. Vissa barn får höra att grunderna i myten, att tomten är verkligt, kommer till deras hem på julnatten, belönar gott uppförande och bestraffar dåligt, och har många magiska egenskaper. När detta är den primära undervisa många barn sluta tro på Santa omkring åtta års ålder, men detta kan variera. Då barn börjar få en viss logik och kompetens resonemang kan de räkna ut det på egen hand eller börjar ifrågasätta existensen av Santa när de ser presenterar i garderoben före jul, eller notera alla gåvor behandlas i mamma eller pappas handstil.

inbördes relationer också orsaka spekulation, eftersom barn kommer att möta andra barn som inte tror, eller som redan har fått höra "sanningen. " Vissa barn sluta tro på Santa när garanteras av ett barn han inte finns inte. Alternativt kan de märker Santa är inte universell som de får vänner som inte firar jul. De kan också notera skillnaden mellan de gåvor de får och de som lämnats av vänner med föräldrar på stramare budgetar. När några barn sluta tro på Santa de kan känna sig förrådd, arg eller ljugit för av sina föräldrar. Det betyder mycket hur föräldrar har framfört Santa. Det finns många åsikter om fördelarna och nackdelarna med medvetet med barnen i en myt du vet inte är sant. Vissa föräldrar hedge och representera Santa som anda ge, så att alla ger har lite av Santa i det. Oftast när barnen sluta tro på Santa som en fysisk varelse, eller aldrig har trott på honom på detta sätt, tittar Santa mer som fantasilek, bristande tro eller räkna ut inte drabbats lika hårt. Andra barn, som verkligen har en konkret bild i deras medvetande Santa, är helt förkrossad när denna tro som tas ifrån dem, och ytterligare andra känner smarta de räknat ut det.

Naturligtvis föräldrar vill inte orsakar onödig smärta när barnen sluta tro på tomten, så presentationen av Santa är viktigt. Presentation kan strida mot många julen filmer och jul karikatyrer att hävda och åter hävda Jultomtens existens, så du måste noga väga vilka av dessa gör det möjligt och vilka diskussioner kan äga rum omkring den här frågan. Det är också en bra idé att vara något intetsägande i frågan, i stället för att binda dig till en fullständig lögn. Låt barnen berätta vad de tror, och låta dem tro så länge de vill. När de blir äldre, och oftast innan de slog sina preteens de kan ha listat ut Santa som bäst fungerar för dem. Du kan berätta för dem alla behöver bestämma personligen, vad och hur man kan tro.

Det finns en del barn och vuxna som aldrig sluta tro, särskilt när de tittar Santa som The Spirit of Christmas, och en förlängning av Kristus. Personer med denna uppfattning komma att vara Santa, och bidra till Mythos Santa genom sitt vänliga och generösa åtgärder. När barn sluta tro på tomten och uttrycker besvikelse i myten, kan du överväga att lära dem hur man spelar Santa och vara Santa i sina generösa insatser. Involvera dem i ideell verksamhet, som att plocka ut eller distribuerar leksaker till barn som är fattiga och dela med sig av glädje att få agera som Santa under helgerna och under hela året.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.