Hur ska jag svara på en gåva som jag Hate?

emot gåvor från människor som inte är födda att handla kan vara en blandad påse. Ibland en orolig shopper ger dig något fantastiskt, och andra gånger du kan ta emot gåvor du absolut hatar. Det är alltid viktigt att komma ihåg att tanken är det som räknas när du tar emot hemskt presenter. En person som lämnar en gåva ska ha tack. Det kan skilja lite i nära relationer, som i makens relationer. Det gäller särskilt om en make är gift-ge förmåga har ifrågasatts tidigare. Kanske din make insisterar på att få dig verktyg, eller en hustru alltid bara blir hennes make strumpor. Där pengar är inget problem, och där par har haft tid att diskutera presenter i tidigare, kan förväntningar uppkommer för en något bättre gåva. När detta inte sker, slagsmål över okänslighet av gåvor kan ske . Par kan börja lämna bort att ge varandra presenter eftersom det leder till blowups eller sårade känslor. Ett sätt att motverka helt ge upp ge är att presentera varandra med listor för eventuella gåvor. Par kan vara bra att komma överens om de bara kan ge varandra saker på sina listor.

Även om det kan ta lite av en överraskning att inte ta emot gåvor, det tar också ut sting. Varje medlem i par får något han eller hon skulle vilja, snarare än något som han eller hon skulle gärna kasta ut närmaste fönstret. Vidare förteckningar över önskvärda gåvor för män och hustrur är ungefär den enda gången det är acceptabelt att göra förteckningar utan att förolämpa etikettsregler.

Om frågan inte har diskuterats i avancerade, tar emot gåvor som du hatar bör tillgodoses med tacksamhet, även när du inte känner för det. Kanske mormor kommer alltid att välja att skugga av puce för dig, eller kanske en ny pojkvän verkligen trodde att hans gåvor bara var vad du skulle älska. Vill ge bort givare att hellre fria än fälla, särskilt om det är ett första anfall. Ibland några gåvor är inte bara önskvärd utan även olämpligt eller stötande. En chef som ger glesa underkläder, till exempel passerar linjer som dras upp för lämpliga beteende på arbetsplatsen. I dessa fall är det definitivt väluppfostrad att ge offensiv gåva tillbaka till givaren, med ett uttalande om att man inte kan acceptera gåvan, eller att det skulle göra dig obekväm att acceptera det. Detta kan bidra till att avvärja närmar sexuella trakasserier eller åtminstone stoppa mycket tanklösa gåva giver i hans eller hennes spår.

Gåvor från vänner som kanske innehåller stötande språk eller är utformade för att förolämpa, kan också lämnas tillbaka till vänner, eller tillbaka till butiken, om du har ett kvitto. De kräver inte tack vare, att de är olämpliga. Du kan, om det i undantagsfall artigt, tackar givaren och återbördade gåva och säga att det verkligen inte kan godtas. Ingen ytterligare skäl krävs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.