Hur kan jag göra Städning Kul för barn?

Du får inte Mary Poppins och kunna vispa kläder undan med en charmig hand gest, men du behöver inte magi att göra rengöring kul för barn. Det finns en mängd olika metoder som du kan använda för att hjälpa barn njuta rengöring, speciellt när de är yngre. Det finns också några saker du kan göra för att uppmuntra äldre barnen att göra sina sysslor eller hushållsarbete utan att klaga.

First komma ihåg att de flesta barn, särskilt när de är unga, se vuxen jobb som något fantastiskt och mystisk. En attityd som barn för att göra sysslor istället för hade för att göra dem kan bidra till att göra rengöring kul för barn. I stället för att anta att de kommer att hata rengöring, försöka att anta att de kanske vill prova något nytt, som dammsugning av golv eller tas bort kläder prydligt. Vill inte lära dem hur man gör allt påen gång. Snarare kan du presentera en eller två rengöring uppgifter somsaker som de får göra nu och spara andra rengöringsmedel jobb som saker defå lära sig när de är äldre.

Kanske du inte kan sälja den idén väl. Barn, särskilt äldre, kan inte köpa argumentet att det är ett privilegium att rengöra. Tillsammans med dem kan hjälpa dig med städning roligt för barnen när de är skeptiska. Få föräldrar tid istället för att vara "skickas till arbete" kan vara kul, speciellt om du inte är alltför kritisk i början. En annan idé att göra rengöring roligt för barnen är att betrakta som har något på gång samtidigt som kids njuta. Spela ett spel, som en leksak ras, för att se vilka barn kan lägga undan de flesta leksaker. Slå på favorite kid musik och ta en minut "silly dance" pauser under hela rengöring uppgifter amp upp kul. Prova förvånande barnen genom att få dem rena i kostym eller när han talade enbart i accenter. Om du gör rengöringen Kul för barn genom att göra något speciellt, fånigt eller underhållande, är alla uppgifter som kan flyga av och bli roligare . En annan taktik är att erbjuda belöningar för rengöring. Belöningar och incitament kan arbeta mer tveksamma eller viljestarka barn, bygga in extra förmåner vid rengöring blir gjort. Detta sätt även om städningen är inte kul, det är något att se fram emot omedelbart efteråt. Att lära sig att associera kul gånger med hus som gnistrar med färdiga sysslor kan uppmuntra barnen att visa rengöring positivt senare i livet. För att detta ska fungera, få belöningar för rengöring sker direkt efter en rengöring session. Belöningar behöver inte vara stor, den familj som rengör tillsammans innan du spelar ett brädspel eller få hyra en speciell film kan hjälpa barnen att visa rengöring som roligare än arbete.

Använd din fantasi för att göra rengöring roligt för barnen, eller åtminstone att få dem att göra det utan att klaga. Fundera på vad dina barn njuta av, och dina möjligheter att göra sysslor trevlig. Det finns oftast något sätt att hjälpa dina barn rent utan att visa arbeten som i huvudsak negativt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.