Hur justerar jag till en Blended Family?

Om nuvarande äktenskap statistiken förblir stadig, kommer uppskattningsvis ett av tre barn tillbringar åtminstone en del av sina liv i ett blandat familj. Per definition innehåller ett blandat familjens barn från tidigare äktenskap samt barn föddes under den nuvarande äktenskap. Många associerar en idealisk blandas familj med amerikanska komediserien Brady Bunch , där en man med tre pojkar gift kvinna med tre tjejer. Det steg-syskon fick lära sig att anpassa sig till livet i den nya dynamiken i ett blandat familj. En stor omställning många barn måste göra i ett blandat familj är en förändring i privatlivet och personliga utrymme. En stor blended familj kan ha att leva tillsammans i ett utrymme avsett för det ena makens ursprungliga familjen, åtminstone tillfälligt. Om du är ett barn i en blandad familj, kan du bli ombedd att ge upp en del av ditt rum eller att flytta till ett okänt hus. Det viktiga är att vara flexibla och icke-territoriella. Rummet kan delas i lika stora delar, eller våningssäng kunde installeras för maximal golvyta. Överväg att leva med ett nytt steg-syskon som en chans att obligation med en vän, inte en konkurrens om uppmärksamhet från föräldrarna. Om du är en av föräldrarna till en ny blandad familj, bör du förstå att dessa justeringar kommer att ta tid. Innan tilldelning av rum för nya blandade familjen, noggrant överväga sådana faktorer som ålder, personlighet, intressen och födelse ordning. Yngre steg-syskon kan anpassa sig väl till gemensamma uppehållsrum, men äldre steg-syskon kan upprörd över upplevda förlust av privatlivet. Den äldsta barn till en förälder kanske inte funkar bra med det yngsta barnet i andra, eller aggressiva barn kanske inte gäller mer passiv steg-syskon. Var beredd på några oplanerade utrymme byte som syskon lära sig mer om varandra. En svår del att leva i ett blandat familj är den oundvikliga jämförelser med det förflutna. Original familjemedlemmar kan vara svårt att acceptera steg-syskon först, eftersom de fungerar som daglig påminnelse om den aktuella situationen. Föräldrar ska förstå hur svårt det kan vara för barn att släppa taget om sitt förflutna, särskilt efter en skilsmässa eller dödsfall av en förälder. Spelar rollen som styvförälder kan vara särskilt svårt, eftersom barn ärligt kan hävda en inte är deras "riktiga" föräldern. Vissa experter menar låta barnens överordnat att agera som den disciplinära, eftersom rollen som styvförälder redan är så utmanande.

Föräldrar och barn lever i ett blandat familj ofta Bond genom gemensamma aktiviteter. Det kan falla på föräldrarna att inleda den första blandade familjeutflykten, men så småningom, steg för syskon bör planera sitt eget äventyr. Gå på sportevenemang eller artistuppträdanden med steg-för barn är också ett bra sätt för nyblivna föräldrar att skapa en obligation. Barn i ett blandat familjen kan vara mycket känsliga för uppenbara favorisering, särskilt när det gäller original barn över steg-barn.

Ett sätt att anpassa sig till en blandad familj är att hålla titlar som styvmor eller steg-brother är frivillig. Om du är ett barn och känner ett starkt band med din nya mamma, bör det vara okej att kalla henne mamma, snarare än den otroligt rätt styvmor . Samma sak gäller för föräldrar i ett blandat familj. Många barn reagerar positivt när en styvförälder presenterar dem som sina barn, inte "min mans barn" eller "mina steg-barn". Att anpassa sig till en blandad familj innebär ofta att förlora några inledande farhågor och låta nytt moderbolag och steg-syskon i ditt liv, snarare än att hålla dem på avstånd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.