Är det säkert för barn att använda tomtebloss?

tomtebloss är en lång tradition under fjärde juli firande och andra bakgård parter sommar. Även tomtebloss säljs främst hos återförsäljare i USA bara under de veckor som föregick den fjärde juli, är de både billig och god. Medan tomtebloss är ett roligt sätt för barnen att delta i firandet, är de fortfarande en typ av fyrverkeripjäs och medföra risker för skador om den inte används korrekt.

Tomtebloss är den långsamma förbränning, handhållna fyrverkerier som bara är en kemisk blandning gjuten på spetsen av en styv tråd. När ett tomtebloss lyser och kemikalier når en tillräckligt hög temperatur, reaktionen resulterar i färgade gnistor som avges tills formen har successivt utbränd. Även i teorin, är den kemiska reaktionen skapas av tända tomtebloss säker, är användningen endast säkra för barn som har fått tillräckliga instruktioner och övervakas. Det främsta oro för säkerheten för barn som använder tomtebloss är brännskador. Kärnan i tomtebloss, kan temperaturen nå 1800 ° Fahrenheit (982 ° C). En tredje gradens brännskada resultat kan från temperaturer på endast 220 ° F (104 ° C. Av denna anledning bör vuxna visar alltid barn att hålla tomtebloss och undervisa dem om säker hantering. Små barn som inte kan behärska sig bör aldrig hantera tomtebloss och äldre barn bör alltid ha en vuxen tillsyn. Om du vill övervaka användningen av tomtebloss säkert och roligt, se till att använda sunt förnuft och praktiska åtgärder säkerhet. Låt inte barnen tända sina egna tomtebloss och inte försöka nytt ljus tomtebloss som har skadats. Eftersom tomtebloss brinner så hett, behåller de sin värme under en tid även efter att de har bränt ut, så håll en hink vatten i närheten för att avyttra tomtebloss efter användning. Tomtebloss kastade oavsiktligt till marken kan skapa en brännskador för barfota barn, så se till att alla har skor. Också instruera barn att inte röra den övre delen av ett tomtebloss när den har varit tänd och se till att de aldrig sticka ett tänt tomtebloss i närheten av någons ansikte, inklusive sina egna.

Om en brännskada eller kemisk reaktion inträffar, behandla bränna omedelbart och korrekt. Använd aldrig tomtebloss i stället för ljus på en tårta, eftersom metall flingor som avges från tomtebloss är inte säkert att dricka. Med ordentlig tillsyn och ansvarsfull användning, kan tomtebloss vara säkra och de lägger kul att sommarens fester, som ger barnen något att se fram emot.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.