Vilka är fördelarna med fingeravtryck Kids?

Medan många människor tänker på fingeravtryck som en verksamhet som äger rum vid bokning personer för särskilda brott, är det faktum att detta sätt att identifiering har flera andra viktiga funktioner. Några av dessa processer har att göra med att skydda barn. Här är några av de fördelar som förknippas med fingeravtryck barn, både när det gäller dagliga aktiviteter och som ett sätt för identifiering i nödsituationer.

Många samhällen nu stödja idén om fingeravtryck barn som ett sätt att upprätthålla en tillförlitlig identifiering data som kan användas i händelse av att barnet saknas. Tillsammans med ögat söker, kan fingeravtryck göra det lättare att fastställa identiteten hos ett barn som senare har förts bort och flydde från tillfångatagare. Som en del av fingeravtryck kit, kort som har en kopia av utskrifter ges till den förälder eller vårdnadshavare. Uppsättningar av dessa fingeravtryck ID-kort kan förvaras i hemmet, liksom i barnets journaler skolan. Elektroniska kopior kan även arkiveras med brottsbekämpande myndigheter via nationella databaser, t. ex. en underhålls av FBI i USA.

Fingeravtryck barnen kan också vara till hjälp i situationer där vårdgivare och barn är åtskilda på grund av någon typ av naturkatastrof. Om exempelvis en översvämning skövlar en gemenskap och lämnar ett barn traumatiserad till den punkt där MEDDELSAM, kan myndigheterna ta en uppsättning fingeravtryck och jämföra dem med utskrifter loggas med den nationella databasen. Detta gör det lättare att fastställa identiteten för barnet och påbörja processen med att lokalisera och kontakta anhöriga som är desperata nog med oro över det saknade barnet.

På samma sätt kan fingeravtryck barn komma väl till pass när föräldrar och barn separeras på en resa, till exempel en semester. Föräldrar kan ge de lokala myndigheterna med en kopia av utskrifter tillsammans med en fysisk beskrivning av barnet, som kan hjälpa till med sökprocessen. När förlorade barn identifieras, han eller hon kan återlämnas till föräldrarna snabbt, vilket innebar ett slut vad många föräldrar anser att deras värsta mardröm.

inte alla håller med begreppet fingeravtryck barn. Belackare ser ibland på processen som ett intrång i privatlivet, med livslånga konsekvenser. Samtidigt, förespråkare pekar på potentiellt farliga situationer som finns i många städer som gör idén om fingeravtryck barnen både praktiskt och viktigt att processen för barnens säkerhet. Eftersom begreppet barnets fingeravtryck blir vanligare i flera jurisdiktioner i världen, finns det inget tvivel om att både fördelarna och nackdelarna med detta tillvägagångssätt barn säkerhet kommer att fortsätta att diskutera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.